Menambah page hit counter sederhana

Selasa, 25 Agustus 2009

Mungkin ada diantara teman-teman yang kesulitan cara membuat (memasang/buat) page hit counter di blog.Page hit counter berguna untuk mengetahui halaman web telah dibuka berapa kali. Jadi memudahkan kita mengetahui bahwa web kita banyak dikunjungi orang lain, atau tidak. Ada banyak website yang menyedian script hit counter, anda hanya perlu mendaftarkan situs (blog) anda ke situs mereka, jika disetujui kemudian kita akan mendapatkan script yang bisa dipasang di gadget sidebar blog.

Prosedur untuk membuat page hit counter di blog adalah:

1. Klik link berikut http://www.easycounter.com/ untuk mendaftarkan blog anda

Isi lembar pendaftaran dan pada counter type pilih HTML , pilih Counter style yang akan anda gunakan, kemudian klik tombol "Create My Account>>"
 
2. Jika disetujui anda akan mendapatkan script seperti di bawah ini, copy script ini (nanti akan di insert (dimasukkan) ke blog anda
 
 
3. Pada halaman berikut, klik "tambah Gadget"
 
 
4. Pada kotak list, pilih HTML/JavaScript
 
 
5. Masukkan script yang tadi anda copy, seperti di bawah ini
 
 
Klik tombol "SIMPAN"

Silahkan lihat perubahan di blog anda, jika sukses maka akan muncul hit counter di bagian sidebar.

Contohnya bisa dilihat di sidebar blog ini

Beberapa link yang bisa anda gunakan untuk memperoleh script page hit counter:
http://www.histats.com/
http://www.counters4u.com/
http://www.free-counter.com/
selamatttt... blog anda sudah memiliki hitcounter sederhana,,,,
applauss buat keberhasilan anda,,,:)  
(sekecil apapun keberhasilan itu adalah sangat berharga,,, karena keberhasilan yg besar akan muncul dari keberhasilan2 kecil sebelum nya ,,,)

Klick disini untuk baca selengkapnya....

Menambah gadget label pada sidebar

Gadget Label sangat berguna untuk mengelompokkan postingan berdasarkan label (kategori). Sehingga memudahkan user blog kita memilah informasi atau postingan yang berkaitan dengan tema yang mereka cari.

Untuk membuat gadget label lakukan langkah berikut:

1. Pada halaman di bawah ini pilih tab " Tata Letak" pilih "Elemen Halaman"
Klik "Tambah Gadget"
 
2. Pada halaman list berikut pilih Label
 
 
3. Atur konfigurasi label, Judul, Menyortir berdasarkan Alfabet, kotak pratinjau biasanya berisi label sesuai dengan label pada postingan yang sudah anda buat
 
 
Klik tombol "SIMPAN"

4. Atur posisi gadget dengan cara "klik and drag"
Setelah selesai klik tombol "SIMPAN",
 
 
 
Lihat perubahan di blog anda.

5. Agar label (kategori muncul secara otomatis pada sidebar, maka pastikan saat anda membuat postingan jangan lupa membuat (mengisi) kategori artikel anda, di bagian bawah kotak teks editor isi pada bagian "Label untuk entri ini : ......"
Jika anda belum membuat label tersebut, anda bisa kembali ke dasboard -> Edit Entri -> pilih postingan yang akan di edit.
Klik tombol "Terbitkan entri" agar perubahan bisa dipublikasikan.
  
ehmmmm,,,selamat,,,,
sekarang rest dulu ,, saatnya minum kopi dan sebatang rokok dulu ,,
:)

Klick disini untuk baca selengkapnya....

Mengubah Template Blog

Salah satu fasilitas yang telah tersedia dalam Blogger adalah fasilitas untuk mengubah template (tampilan) blog. Template yang digunakan adalah template yang disediakan langsung oleh blogger (built in) selain itu ada jugatemplate yang biasanya dibuat oleh seseorang atau komunitas tertentu (ada yang gratis dan berbayar)

Dalam bahasan ini saya hanya membahas penggantian template built in. Untuk menggantinya lakukan langkah berikut:

1. Login sebagai admin (member), setalah muncul halaman Editing (mepilih Tab "Tata Letak")
 

2. Pilih tab "Pilih Template Baru", pilih template baru yang akan digunakan, klik tombol "SIMPAN TEMPLATE"
 

3. Jika belum cocok dengan warna backrground dan warna teks, atur dengan melilih tab
"Font Warna", perubahan warna akan terlihat pada window sebelah bawah
 
 

Setelah Selesai klik tombol "SIMPAN PERUBAHAN"

Buka blog anda untuk melihat perubahan templatenya
(klik tulisan "lihat blog")
selamat,,, anda berhasil mengubah templete blog anda,,,, 

Klick disini untuk baca selengkapnya....

Memulai membuat tulisan (posting)

Setelah membuat account, judul blog dan memilih layout seperti pada bagian pertama.(cara login nya ke blog dah bisa kan ,,, simple aja :
tulisakan di url anda : www.blogger.com
trus isi deh email anda yg udah di daftarkan di blogger... dan masukkan pasword nya kemudian tinggal klick "masuk")
Langkah selanjutnya adalah membuat sebuah tulisan.....

1. Untuk memulai menulis (posting), Pada halaman Dasbor klik tombol Entri Baru,
 
2. Akan muncul halaman posting,
Ketik judul, dan teks
Untuk menambah gambar klik tombol tambah gambar yang ada di toolbar editor

  
3. Akan muncul kotak dialog berikut, pilih tombol Browse, pilih gambar yan akan disisipkan ke dalam postingan, tekan tombol open
 
4. Klik tombol unggah gambar, untuk upload gambar
Tunggu hingga proses upload selesai, jika sukses maka gambar akan muncul di kotak teks editor
 
5. Untuk membuat link, misalkan anda mengambil referensi dari web lain, bisa anda atmabahkan dengan memblok teks yang ada di kotak tek editor, kemudian tekan tombol link yang ada di tollbar, pada url masukkan alamat url website sumber artikel tsb.
Klik OK
 

6. Jika muncul kotak sepert diatas tekan tombol simpan sebagai konsep
Tekan tombol edit

7. Maka akan muncul halaman seperti gambar di langkah no.5
Tekan Tombol terbitkan entri, maka akan muncul halaman berikut
Klik lihat blog di jendela baru untuk melihat hasilnya.
 

Nah udah kelihatan kan ,,,,
mudah kan ,,,????Selamat ok berarti anda sudah berhasil memposting satu tulisan anda,,,,,


Klick disini untuk baca selengkapnya....

Alat cek up otomatis

Senin, 24 Agustus 2009

Seorang pria merasa pergelangan tangannya snut-snutan, lalu ia mengunjungi seorang dokter untuk pengobatan.
Pria : “Dok . . pergelangan tangan saya terasa nyeri . . .”
Dokter : “Apa yang telah Bapak lakukan ?”
Pria : “Saya habis bermain tenis. Mungkin karena terlalu memaksa . . . sekarang jadi terasa sakit di sini . .” sambil menunjukan pergelangannya
yang memar.

Dokter : “Kebetulan sekali. Saya punya alat cek up otomatis yang bisa mendeteksi segala jenis penyakit dengan tepat.”
Sambil memberikan sebuah botol, dokter itu kemudian berkata :
“Saya Minta urin (air kencing -Red) Bapak dituangkan di sini.”
Tanpa ragu-ragu pasien tsb membuang urinnya ke botol tsb. Lalu dokter meletakan botol yang telah berisi urin ke sebuah mesin. Mesin berbunyi sebentar, lalu mengeluarkan secarik kertas.
Dokter : “Ini laporannya . . . menurut mesin ini, otot pergelangan tangan anda memang terkilir.”
Pria itu sangat kagum dengan mesin si dokter. Pikirnya hanya dengan urin, maka bisa diketahui penyakit yang tepat. Setelah mendapatkan pengobatan, pria tersebut keluar ruang praktek. Di luar ia bertemu suster yang kemudian
memberikannya sebuah botol yang sama.
Suster : “Bapak kalau ada masalah lagi tidak perlu repot-repot ke sini. Cukup isi botol ini dengan urin Bapak, terus kirim botolnya ke sini untuk diperiksa. ”
Pria itu mengangguk setuju. Beberapa hari kemudian, pria itu berpikir untuk ngerjain si dokter. Dengan mesin canggihnya. Ia meminta anak perempuannya kencing di botol tersebut. Kemudian ia mencampurnya
dengan oli mobil, lalu melakukan [maaf] onani dan mencampur ‘hasilnya’ ke dalam botol. Botol itu kemudian kalau isi dikocok sehingga tercampur merata. Pikirnya, dokter tidak akan tahu urin ini sudah dicampur dengan
berbagai zat. Keesokan harinya ia datang sendiri ke dokter dan menyerahkan botol untuk diperiksa. Setelah menunggu lebih dari 3 jam, akhirnya dokter tersebut ke luar dengan membawa secarik kertas
laporan.
Dokter : “Saya punya berita buruk tentang kesehatan anda !”
Pria sambil tersenyum culas : “Wah . . . ada apa Dok ?
Katakan saja biar saya bisa tahu sekarang.”
Dokter : “Baiklah kalau anda memang bersikeras untuk mengetahuinya.
PERTAMA, anak perempuan anda sedang hamil. KEDUA, mobil anda perlu diganti olinya. Dan yang KETIGA, otot pergelangan tangan anda tidak akan
sembuh kalau anda masih sering onani!”

Klick disini untuk baca selengkapnya....

Mengapa kalian selalu kembali?

Sepasang anak muda mengunjungi seorang Seksolog.
Anak muda : Dokter, kami adalah suami istri yang baru menikah. Kami ingin tahu apakah cara kami berhubungan seks sudah benar atau belum. Maukah dokter melihatnya?

Seksolog tersebut agak kaget sebentar, namun kemudian setuju. Kedua anak muda tersebut lalu naik ke ranjang praktek dan melakukan hubungan
seks. Setelah mereka selesai, Seksolog tersebut berkata.
Seksolog : Ya, cara kalian sudah benar. Biayanya Rp. 25.000,-
Setelah membayar, keduanya lalu pulang. Namun keesokan harinya mereka muncul lagi kepada Seksolog tersebut. Kali ini keduanya melakukan hubungan seks dalam posisi yang berbeda. Demikian seterusnya selama 4 hari berturut-turut mereka kembali dan selalu melakukan seks dengan gaya dan posisi yang berbeda.
Pada hari kelima, Seksolog tersebut tidak tahan lagi.
Seksolog : Saya melihat bahwa cara kalian sudah benar dan kalian sudah ahli dalam hubungan seks. Mengapa kalian selalu kembali lagi?
Anak Muda : Kamar hotel terlalu mahal. Sedangkan disini cuma Rp 25.000,-. Di samping itu biaya ke dokter akan diganti oleh kantor saya.

Klick disini untuk baca selengkapnya....

Gadis matematika dan Gadis logika

Ada dua orang gadis, salah satu dari mereka cara
berpikirnya MATEMATIS (M) dan yang lainnya cara
berpikirnya mengandalkan LOGIKA ( L) . Mereka berdua
berjalan pulang melewati jalan yang gelap, dan
jarak rumah mereka masih agak jauh. Setelah beberapa
lama mereka berjalan….

M : Apakah kamu juga memperhatikan, ada seorang pria
yang sedang berjalan mengikuti kita kira2 sejak
tigapuluh delapan setengah menit yang lalu? Saya
khawatir dia bermaksud jelek.

L : Itu hal yang Logis. Dia ingin memperkosa kita.
M : Oh tidak, dengan kecepatan berjalan kita seperti
ini, dalam waktu 15 menit dia akan berhasil menangkap
kita. Apa yang harus kita lakukan.

L : Hanya ada 1 cara logis yg harus kita lakukan,
yaitu berjalan lebih cepat.

M : Itu tidak banyak membantu, gimana nich…..

L : Tentu saja itu tidak membantu, Logikanya kalau
kita berjalan lebih cepat dia juga akan mempercepat
jalannya.

M : Lalu, apa yang harus kita lakukan? Dengan
kecepatan kita seperti ini dia akan berhasil menangkap
kita dalam waktu dua setengah menit…

L : Hanya ada satu langkah Logis yang harus kita
lakukan.. Kamu lewat jalan yang ke kiri dan aku lewat
jalan yang kekanan. sehingga dia tidak bisa mengikuti
kita berdua dan hanya salah satu yang diikuti
olehnya.

Setelah kedua gadis itu berpisah, ternyata Pria tadi
mengikuti langkah si gadis yang menggunakan logika
(L ). Gadis matematis ( M) tiba di rumah lebih dulu dan
dia khawatir akan keselamatan sahabatnya. Tapi, tidak
berapa lama kemudian, Ga dis Logika (L ) datang.

M : Oh terima kasih Tuhan.. Kamu tiba dengan selamat.
Eh, gimana pengalamanmu diikuti oleh Pria tadi?

L : Setelah kita berpisah dia mengikuti aku terus.

M : Ya.. ya.. Tetapi apa yang terjadi kemudian dengan
kamu?

L : Sesuai dengan logika saya langsung lari sekuat
tenaga dan Pria itupun juga lari sekuat tenaga
mengejar saya.

M : Dan… dan..

L : Sesuai dengan logika dia berhasil mendekati saya
di tempat yang gelap…

M : Lalu.. Apa yang kamu lakukan?

L : Hanya ada satu hal logis yang dapat saya lakukan,
yaitu saya mengangkat rok saya..

M : Oh… Lalu apa yang dilakukan pria tadi?

L : Sesuai dengan logika… Dia menurunkan
celananya…

M : Oh tidak… Lalu apa yang terjadi kemudian?

L : Hal yang logis bukan, kalau gadis yang mengangkat
roknya larinya lebih cepat dari pada lelaki yang
berlari sambil memelorotkan celananya… So akhirnya
aku bisa lolos dari pria itu…

Klick disini untuk baca selengkapnya....

LAGU KARO PILIHAN (LAKAPIL - 2: LYRIK)

Jumat, 14 Agustus 2009

Waduh,,,, uga akap ndu lirik LAKAPIL 1 ndai ??
kurang denga.....??
uga ya ,,, bere ntah lang,,,, KASI DAHHHHH........
hehehe  TETAP BANGGA SEBAGAI ORANG KARO
Bujur mambanta kerina


SIRA NDABUH KULAGAN II
Voc. Usman Ginting

Itingku ndai pagi atendu
Ula kam mela tenahken aku
Ula I ukurindu pergetem pusuh perbahanendu
Aku pe enggom kuangka bagi man buah simala kama
Kueteh nge atendu ngena mbiarndu nimbah mami ras mama

Ise pe ngatakenca I suina sirang ras ate ngena
Bagem nande nangin kudalani tande tahunna
Gundari rayung jabundu sie kerina labo tontonku
Ulihi aku mama iting nindu uga denga nge kubahan bangku

Adi soal ngena payo nge ateku ngena
Tapi teriluh kal bandu tendingku
Lange padanta jumpa mbarenda
Ula meneksa nande nangin

Sira ndabuh kulagan
Itengah sabah kutama bubu
Laba aku singobah padan
Ula kam tangis nanginku

NARAPIDANA
Voc. Usman Ginting

Narapidana….. Narapidana

Kuakuken kel kerinana salahku bas persidangen
Dalan-dalanna aku tading ibas tahanen
Pekara judi ras rubati dahin sila meteh mehuli
E kel dalanna aku tanding ibas bui

Pusuhku bagi I sayat ngaloken selembar surat
La kin kuidah kena nande karo labo terakap
Man petugas si erjaga la kin nge banci kami jumpa
Mesi kel aku tedeh ate nandangi ia

Tenah tedeh narapidana nandangi si atena ngena
Reh lah min kena gelah ije keputusenna
Isi suratndu nggom kuangka
Ertemen ndube ras sada narapidana

DALANKU ROBAH
Voc. Usman Ginting

Perberkati ndube nadingken kuta
Ningen nehken sura-sura-sura
Bagi tempat duri man dedehen
Api man tegangengen
Labo dalih bagi atendu
Gelah nggo sai bapa sura-surangku

Perlajangen enda ndube bena-bena
Ate mesui ras ate ceda kubaba-baba
Perban kutogan ndube pedahndu
Kusimbak kerina ajarndu
Pusuhku pengguruiku
Erjabu bapa aku anakndu

Reff :
La kuarap ndube bagenda nggo jadina
Babandu lawes bapaku atendu ceda
La kel sempat I gejapkendu kekelengen anak singuda
Piah nggo sampur tedehku e la lit singapulisa

Kundul aku bapa I tepi pengadinndu
Kuamburken bunga mulihken erkadilola
Gia la sempat ndube I tandendu kempundu e
Alu pertendindu bapangku arak-arakndulah kami kerina
Salah gia nggo salah endam bapa dalanku robah
Salah gia nggo salah endam bapa dalanku robah

Tita

Kutandai kam Titta arah temanku
Arah temanku si la ngukuri page lapat
Blang kejren mama ginting kutangku nindu
I je gundari nande ras bapa nindu turang

Gundari titta kita enggo erteman
Tapi ukurndu turang mbeneken aku
Aku la ngasup sirang ras kena
Aku la ngasup sirang ras kena
Perban geluhku enggo ceda ban kena saja

Titta nande biring I kel jilena
Titta ibas geluhku kam si mergana
Titta bere iting ateku ngena
Titta ibas geluhku kam si mergana

Tersempul Nakan Mbergeh

Tedeh kal ateku kena
Kinahun kita sirang
Kudahi ateku kena karongku
Terjingkangken maka lahang

Seminggu denga kita sirang
Setahun kuakap dekahna
Apai denga nimai setahun pepagi
Uga nge ningku ndalani sa

Reff :
Termampa-mampa kal tendingku
Suari berngi ndarami kena
Kinahun enggo ndauh perdalan
Nahe kujingkang ken bana
Tarum nginget-nginget kena turang nguda
Perban tedehna ateku kena
Nakan si mbergeh sempat kusempul
Gambarndu saja pe kuidah enggo terakap ibas pusuhku
Emaka begi ke..nlah…h

Rusur kirim suratndu bangku
Nambar-nambari sikel pusuhku
Rusur lah kam reh ibas nipi
Je kita jumpa duana

Memori Danau Toba

Voc. Scorpio Sembiring

Terbayang kel aku rusur nande bayang
Sangana kita gawah-gawah ku Danau Toba
Siboncengen kel ndube kita duana gingku
Ngalur ngalur tekongen dalan si nggedang

Terpaksa kita erberngi teruh cemara
Perbahan mogok keretanta la terpekena
Sitatapen kel ndube kita duana agingku
Bayangken merawa pagi mama ras mami

La kel ndube kusangka minter kel kena lupa
Lawes kel ndube kena njabuken bana
Lange tande bulanna kita mulih I danau nari
Erjabu kam ras pilihen orang tuandu
Piahna tading me aku termampa-mapa angingku
Bagi nurung pulahi I tengah mbal-mbal

Gundari ma biringndu lawes erlajang
Kutatap tare turang lawit si mbelang
Mulih-mulih kel kuinget kenangen masa erteman
Sada berngi kel kita duana I Danau Toba

Ula Salahi Sila Ersalah

Ula salahi .. I sila ersalah nande biring
Salahi gelah…h ise kin si salah
Suruhndu nari aku ngelupaken kena
Enggom tehndu mama tigan e la banci lupa
Kuja kuban ingan katandu e nande biring

Ma enggo sempat igejap kendu uga suina
Sirang ras sienggo arapken kena
Adina banci ula pedua kalindu
Ula nai min sirang ras ateku jadi
Cedang nari ateku perbahanendu nande biringku

Reff :
Kuja naring pagi kam kudarami biringku
Lanai lit seri bali ras kena mesayang
Entah lanai bo pagi aku ngasup nggeluh terdekahen
Adi la kin kena turang la lit malemna kusayangi

Sedeban ndube si salah
Mama tigandu maba suina
Enggo me keri nande biringku
Kata kubelas mesayang

Adina banci ula pedua kalindu
Ula nai min sirang ras ateku jadi
Ceda naring ateku penading kendu e nande biringku

Sada-Sada

Voc. Luther Tarigan

Sada sada o turang
Iluhku mambur terisang
Merap-merap ibas tenten
Kerah-kerah bas perampungen nde iting

Lanai lolo si kita sirang
Persirang ta pe la erbeteh
Jumpa kin pe pepagi
Entah lanai bo erkuan

Adi bage kin nde itingku
Tulihken tigan ndu turang sekali nari
Sope denga langa tadingkendu
Mbera malem malem sembelah pusuhku e

…..

Kundul me aku janah rukur
Iluhku mambaru la ersibar
Beluhkel kam muat ukurku
Labo kepe atendu aku nde itingku

Lanai lolo si kita sirang
Persirang ta pe la erbeteh
Jumpa kin pe pepagi
Entah lanai bo erkuan

Adi bage kin nde itingku
Tulihken tigan ndu turang sekali nari
Sope denga aku tadingkendu
Mbera malem malem sembelah pusuhku e

Tertuktuk

Voc. Rita Mariani Br. Tarigan

Tertuktuk kel naheku ma biring
Tarum nginget kena mesayang
Terang pe wari e aku gelapen
Tading mataku tunduh ngidah kena

Kinahun aku sirang ras kena
Rusur kal aku lolah sisada
Sanga man e kin pe aku kuinget kena
La kugejap perburihen enggo terinem

Reff :
Kuinget katandu nindu aku pagi jadi nande kembrahen
Malem kel nge ateku mbegisa kena sungkulna aku sembungna
Ate-atendu kel kepe ndalanken ukurndu
Tengguli e kin pe ningku pegu nindu
Cakap siapai nge kubelasken biring
Maka rananku ertinutu


Lanai Tertalu-Talu

Adi enggo retap uratna kerah batangna
Piah melus bulungna nartar buahna
Lanai mbera meratah
Adi enggo selpat kite-kite dalanta jumpa
Maka lanai pagi lit dalan ngerana
Lanai banci ersada
Kata sirang kal rusur ndarat cakapndu mama itink
Lanai nge lit simehulina ibas pusuhndu
Entah erbunuh kel ukurndu nadingken aku nde karondu
Maka peskendu kel lanai njumpai aku

Reff :
Bicara kuban pe tali waja ngiket kena
Lanai bo kuakap tertagangi
Adi ukurndu kin enggo turang masap man bangku
Bicara kusuruh pe sada kuta nalu-nalu kena
Lanai bo kuakap ibegi kendu
Adi ukurndu kin enggo turang masap man bangku

Kata sirang kal rusur lalap cakapndu
Lanai nge lit si mehulina ibas pusuhndu
Entah erbunuh kel ukurndu nandangi aku nde karondu
Maka peskendu kel lanai njumpai aku

LALAP LA JUMPA
Voc. Hormat Barus

Lawes lawes ndai dagena aku
Ndarami rudang rudang mejile
Sope denga kutandai

Kuja kuja ndia siman tepeten
Labo kuangka tapi jumpa nina ukurku maka malemna

Kelbung simbages lawet simbelang enggom serser kukepari
Dalin si gedang simeluk-meluk pe turang enggom kumentasi
Tapi lalap la mbera jumpa aku ras kena rudang mejile
Matawai pe enggo geling ndabuh kubenna keri risona

Kuja kuja ndia siman tepeten
Labo kuangka tapi jumpa nina ukurku maka malemna

Kelbung simbages lawet si mbelang enggom serser kukepari
Dalin si gedang si meluk-meluk pe turang enggom kumentasi
Tapi lalap la mbera jumpa aku ras kena rudang mejile
Matawai pe enggo geling ndabuh kubenna keri risona

Kelbung simbages lawet si mbelang enggom serser kukepari
Dalin si gedang si meluk-meluk pe turang enggom kumentasi
Tapi lalap la mbera jumpa aku ras kena rudang mejile
Matawai pe enggo geling ndabuh kubenna keri risona

Ndigan

Voc. Harto Tarigan

Ndigan ndigan ndigan nge ndia o.. turang
Ndigan ndigan ndigan sidungi arih-arihta
Labo labo labo kam pagi mesayang
Labo labo labo kam kuelokken agingku
Nde biring .. kena
Ateku ngena … kena
Ateku jadi … kena
Tampil bas nipi

Reff :
Ban ise kin nge aku nggo ngadi minim-minim e
Ban ise kin nge aku nggo jera mabuk-mbauk e
Dila ban kena-kena nde biring
Dila ban kena-kena nde biring

Ndigan ndigan ndigan nge ndia o..turang
Ndigan ndigan ndigan sidungi arih-arihta
Labo labo labo kam pagi mesayang
Labo labo labo kam kuelokken agingku
Nde biring .. kena
Ateku ngena … kena
Ateku jadi .. kena
Tampil bas nipi

La Gia Jodoh

Voc. Scorpio Sembiring

Ingetndu denga oh.. turang
Sanga kita medanak denga
Sangana kita metami
Kiranting ku krangen kuta
Rembang warinana pe jine rembung
Uis lanam ndu siban saungta
Makana ula kita magin mama biring bage kel nindu

Ingetndu dengan oh.. turang
Sangana kita ndurung I sabah
La terlupaken bayu
Sanga kita erguro-guro
Ndabuh kel kena idatas galungi nari
Piah erkubang-kubang krina ayondu
Tawa kel aku agi berjut kel kena nembeh man bangku

Reff :
Enggo ertahun-tahun kita la jumpa
Lanai kam erberita
Tah ise ndia temanndu sendalanen
Singarak-ngarak tudungndu
Aminna gia kita la jodoh oh.. turang
Mesikel aku jumpa ras kena
Gelah kutatap lah gia kena tigandu
Makana mburo ateku tedeh

Kubaba Pengindo
Voc. Henny M.

Berkat ndai dagena aku
Oh.. turang ngambur perdalan
Tading me kena mejuah-juah
Tedeh pagi tendu nde karo turang
Tenahken pagi aku

Kujingkang ken nahe kukahe kolu turang
Sura-sura ku perlajangen
Menam lanai siat ukurku nginget kena
Bagem adi pengindo

Reff :
Tading turang enggo tading mesayang
Tading turang kena ijenda
Sirang turang enggo sirang mesayang
Sirang kita lebe

Ula morah-morah ula menek metami ibas pusuhndu
Bias menda gelah iluh mambur o turang bas kita sirang

Emaka aloi aloi aloi kel aku kukelengi
Singetken aku singetken aku sope kam tayang
Emaka aloi aloi aloi kel aku iting mama iting
Maka reh aku maka reh aku ibas nipindu

Korban Ate Ngena
Voc. Harto Tarigan

Turang… nde biringku
Tading njaga aku
Labo kanam-kanamku
Kena darah simaler ibas dagingku
Kena ndube kesah geluhku
Singalemi pusuhku ceda turang nguda

Turang… nde biringku
Bacir durina suga
Kubentasi nge kerina
Kune pagi singolangi ateku kena
Mbera ola pulah pacingna
Kunangkihi uga pe ganjangna batang ateku ngena

Pinter tuhu dalan simpang selayang
Tatap pagi bintang elokna nari
Ula min ateku kita sirang
Kata sora ibas pusuhku nari
Aloi ma tigandu aloi bre biringna
Ula kel pagi aku jadi korban ate ngena
Aloi ma tigandu aloi bre biringna
Ula kel pagi aku jadi korban ate ngena

KEKELENGEN
Voc. Lia M.

Bias me gelah kukelengi
Perbahanenndu bangku turang
I kel kuakap ripukna
Bagi lagakndu kerina kaka
Janjinta ndube kita ersada
Lanai sirang bage kel nindu

Penggayangenku oh metami
Kekelengenku bandu karo
La lit kerah-kerahna
Bagi lau lawit simbelang
La idah tampukna la tersibari la tersukati ma karo

Uga nari nge ningku deba ngaloi kena
Kai nge ndia pagi kubahan nandangi kena
Makana malem pagi pusuhndu aloi aku
Aloi kel aku kukelengi

…….

Kenang kuarap-arap la ermedu-medusa
Kena kutami-tami mesayang tapi gundari kedungenna
Lasam kerina bahandu kekelengenku

Enggo me bias kerna arih-arihta ndube
Enggo me padan pengindonta sirang duana
La gia suruh kita erdemu ula morahi
Kekelengenku man bandu labo erleka
Ulanai aku tenahken mama karo
Ulanai aku singetken
Enggo gia sirang lau ras beras ula ate morah
Kekelengenku man bandu labo erleka

DEBET – DEBET KIDU
Voc. Jhon Keke Ginting

Mula-mulana ndube kam kutandai agingku
Ngarap kel aku kena singuda-nguda denga
Piah nggo turang ukur kubaba engkelengi kena nande karo
Kena nge pagi temanku arih

Bas sada wari agi reh temandu nuri-nuri
Ikatakenna buni-bunindu nandangi aku
Sengget kel aku turang megi-megi rananna e
Merawa naring darahndu e
Baba babandu ndehara kalak
Lange kam mbiar aduken perbulangenna nina man bangku

Jantung ku e nande karo sikalang tindihen
Pusuhku e morah ate la terturiken
Debe-debetku e bagi debet-debet kidu
Takal ku e nari ngenca lanai medate

Reff :
Perban jadina ateku kena perban kelengna ateku kena
La kuranaken cakap si enterem la kuukuri siman alanken
Gelahna banci kel kena temanku arih
La padah petugas siman alanken
Lembing ras kelewang pe kualaken
Gelah tekenndu surat ceraindu isaksiken anak berundu
Gelahna resmin kel kena sijanda muda

La ndube kusangka ersada acem ras nurung
Erdemu kepe ia bas belanga
Em adi nggo jodoh ersada kita duana
Kualoken dage kena gia enggo janda

KAI PASALNA
Voc. Harto Tarigan

Kai nge ndia sangkut ukurndu aku
Kai nge ndia menek-menekndu
Lanai kena bagi sigel-gelna
Sigel-sigelna cirem kena tiap jumpa
Sigel-sigelna senyun kena tiap jumpa

Minter aku hukumndu langa jelas kai pasalna
Lit nge undang-undangna sisalah agi maka I hukum

Reff :
Kai buktina nde nangin ise saksina
Maka hukumndu la kueteh salahku
Bicara sumpahken pe nindu banci kusumpahken
Ula bahanndu salahku muat dalanna

Labo kam kusalahi adi labo atendu aku
Sirang pe labo dalih adi bage makana tembe
Labo kam kusalahi adi labo atendu aku
Sirang pe labo dalih adi bage makana tembe

NANGKIH DELENG SIBAYAK

Nangkih deleng sibayak turang
Kincuah ku Raja Berneh bayu
Kita nggo ndauh sirang turang
Kami I jenda tertima-tima bayu

Reff :
Lawit si mbelang kap erbahansa kita sirang
Lanai banci jumpa
Tangis ngandung mambur iluh ku inget kena usur
Lanai banci jumpa

Rirang rirang gumpari rudang
Adi rirang meruah ruah bayu
Sirang kita gundari turang
Adi sirang mejuah-juah bayu

[Reff…]

Rudang Mayang

O.. rudang mayang
jilena la teralang
Batangna meledang
La terpandang

O.. rudang mayang
Jilena la teralang
Buahna meganjang
La terjaka

O.. rudang mayangku la nggo melus
Salsali matawari
O.. nande tiganku la nggo meruntus
ija kena gundari

O.. rudang mayang
Jilena la teralang
Batangna meledang
La terpandang

O.. rudang mayang
Jilena la teralang
Buahna meganjang
La terjaka

O.. rudang mayangku la nggo melus
Salsali matawari
O.. nande tiganku la nggo meruntus
ija kena gundari

O.. rudang mayang
Ise natapsa jengang
Kita erturang bayu
Jumpa sumbang

PULUNGEN TAWAR

Voc. Sastrawan Tarigan
la er medu-medu aku Ndarami pulungen tawar
kerina bulung i kerangen enggo me kusiar
Si enda ipilihi gelahna jadi Tambar
Enda ulihna aku la megiken ajar
rimo pangir Pitu erbage enggom igelati
Bunga lau pitu sampuren enggom i buati
Kersih pitu inganen epe enggom i jemputi
Si e kerina Nande karo enggom itabasi
Sitik rananku salah
Eme dalanna kutadingkenndu
robah pe aku ningku
Lanai lit rananndu sengkebabah

Suinae… suinae… suinae nande karongku

Perpulungen pe muat bagin la kel lupa ertoto

Ka sakai Guru Sibaso la ketadingen Ercibal belo

pinakit ku e nande karo Lalap la Malem

Si entebu e kin pe nanamna kuakap macem

ula pedah adam malik prigadi opnamekenndu aku turang

Elisabet gleneagles pe enggom erpenulak

Ula pedah sambar seribu Gancih sambarndu nde karongku

adi la kin kena ise pelanai ibas ukurku

Mari turang….Mari mesayang…kam nge tambarna

Kam ngenca ngasup nambari aku

Mari Karongku Mari mesayang

Adi lit denga perkuah atendu

Tambari aku salu kekelengenndu

Kacang Koro

KACANG KOROVoc. Reno Surbakti

Ola…kata turiken ari turang kerna arihta sidua dua mesayang aminna gia lepak perdalan ari turang-turang

o si kacang koroa ari turang-turang o si kacang koro o si kacang koroa ari turang-turang o si kacang koro kai ?

kei… dengen-dengendu turang makana kam jut-jut nari ari turang kai kel.. salah lepakku turang makana kam melewas nari ajari aku ajari aku ari ajari aku ajari aku ari turang-turang

o si kacang koroa ari turang-turang o si kacang koro2x

labo kam kuelokken karo bage menindu ngaloi aku ari turang labo kam kutadingken karo bage menindu aloi aku aloi aku aloi aku ari turang-aloi aku aloi aku ari turang-turang

o si kacang koroa ari turang-turang o si kacang koro2x

Beras Piher

BERAS PIHER Cipt (NN)
Tangis teriluh kela kau oh turang
Pusuh mesui getem la teralang
Perbahan kena turang kusayangi
Si ateku ndube inganku cicio

Ranandu bangku seh kel ulina
Ngarap mama karondu, arihta ersada
Tapi gundari tading kal aku dungna
Ngapusi ilih pe lanai lit malemna

***
O turang besan Nande ribu
Kuja kel aku lawes pepagi
Nerapken bana ras ateku mesui
Entah lanaibo Banci jumpa ras ateku ngena
Si bali sambar kena Ngapusi iliuh karo, maka karondu to:

Nande nangin.. aloken min dage Tenah tedehku man bandu la ermasap
Em beras piher tanda ateku ngena
Ras pasu-pasu man bandu duana | 2x BERAS

Bunga Rampe

Ciptaan : Reno Surbakti,
Voc. Reno Surbakti

Bicara ue-ue nindu mbarenda
Biring Nande biring
Entah labo bage…nda
Maba perda…lan karo mama karona

Aku Man bandu.. bandu nindu mbarenda
biring nande biring
Tapi gundari itandingkendu karo mama karondu

Enda kel bunga rampe ndai
Biring nande biring
Aluken tenahndu ndube
Morah kel ateku

PADAN ANAK MELUMANG
Voc. Harto Tarigan

Kubegi sora i tengah berngi bagi singandung bagi sitawa
Kupergermetken ras kutinggelken sorana ngandung erkesi-kesi
Erlebuh-lebuh nande bapa

Kudarami sora e… kuidah danak-danak kundul erjimpuh
Kusungkun ise nande bapana
La terjababsa mambur iluhna
Ituduhkenna kudatas langit

Ohh.. padan oh… pengindo anak melumang
La ndube ndekah inanamina ernande bapa
Lanai termorahi.. lanai tertokohi oh.. padan

Ola kam tangis oh.. agi
Enggo nge ndube padan pengindo
La tersilahken adi pemerenda
Lit nge pagi jumpa malemna
Ula sumpahi kerna padanta

Kudarami sora e… kuidah danak-danak kundul erjimpuh
Kusungkun ise nande bapana
La terjababsa mambur iluhna
Ituduhkenna kudatas langit

Ohh.. padan oh… pengindo anak melumang
La ndube ndekah inanamina ernande bapa
Lanai termorahi.. lanai tertokohi oh.. padan

Ohh.. padan oh… pengindo anak melumang
La ndube ndekah inanamina ernande bapa
Lanai termorahi.. lanai tertokohi oh.. padan

Perik Ndulangken Asar

Voc. Lili G

Kutatap kin padan kisirangenta
Kusuani kite dalanta sirang
Siman alonken bage kegeluhen
Peren bage juma jadi terulang

Perlawesndu ndube o.. turang
Silawes ngembari perarihen
Bagi perik ndulangken asar mama itink
Lanai pagi mbera bage mulihken

Reff :
Payo nge la tuhu
Sahun nge lanai surung
Pengindondu ras pengindoku mama itink
Labo man pandangen bekas roka i juma
Adi enggo dung peranin e kusayangi

Perlawesndu ndube o.. turang
Silawes ngelokken perpadanen
Bagi lau maler ku jahe mama itink
Lanai pagi mbera bage mulihken

Nduru

Voc. Datuk Muda Barus

Kai kurkurendu e pedi
Buluh pe enggo bangkaren
Uga nge ukurndu e agi
La kel ertempasen

Kentang nggo ersuli
Lalap la I suanken
Kertang dagingku e biring
Nginget arih la erkesehen

Udan bas ciger wari
Lenggur si nenggeti
Ulahndu sila mehuli
Pusuhku rate mesui

Ate ngena banci sambari
Bas seribu banci I pilihi
Ateku ceda la tertambari
Pala ersada kita mulihi

Gantang gantang I tengah kuta
Kuakap tabu kepeken sudu
Kalak tandang si mbue gaya
Em erbahanca aku nggo nduru

Bulung-bulung kalinjuhang bibi
Kerah-kerah bulung kelawas
Ateku tutus atendu lahang agi
Kuja nari ma karo lawes

Nambari Pusuh Si Luka
Voc. Harto Tarigan

Nande nangin bas tang-tangna si kita jumpa
Ngarap aku banci kita ersada
Ban manis kel rusur rananndu bangku
Kam kuarapken nambari pusuh si luka

Nande nangin dua tahun kine dekahna
Kita erteman sirondongen bage duana
Sindube memori si man ingeten
Memori cinta sangana kita ersada

Tapi perbahan aku mesera
Dungna luntur atendu ngena
Pudun janji sipudun I osarindu
Kasih sayangndu kekelengendu dung beralih bage man bana
Perban ia nande ribu kalak mehaga

Nande ribu adi kueteh ndube bage nda
Labo ku nggit bermain cinta ndube ras kena
Si kuarapken kam nambari pusuh si luka
Kepe gundari nggo nambahi ersangatna
Si kuarapken kam nambari pusuh si luka
Kepe gundari nggo nambahi ersangatna

MOTOR GIRING-GIRING
Voc. Harto Tarigan

Enggo rulut serbut motor giring-giringku
Ukurku bandu oh nande karongku
Lawes kukahe ceda busina
Lawes kukolo ceda rodana
Mbiar kel aku agi tading arah lebe

Enggo kuangka oh..nande gintingku
Ukurndu bangku oh meget-megetku

Sikalak bayak ngena atendu
Kalak perpangkat ayak-ayakndu
Adi direktur ari aron tami-tamindu

Di kalak bayak ari turang man ras meden kam ibahandu
Kalak perpangket ari bayu ibas gelar pujiken kalak
Adi direktur turang itami-tamina itami-tamina

Matawari ndabuh ari turang
Bulan purnama si nerangisa
Di bulan ndabuh agi
Bintang simelep si nerangisa
Ise pe beluh ari turang
Ise pe banci
Ise pe beluh

Mesera nggeluh kubaba ate mesui la erngadi-ngadi
Melenget meriso turang sikita sirang

Enggo rulut serbut motor giring-giringku
Ukurndu bangku oh nd karongku
Sikalak bayak ngena atendu
Kalak perpangkat ayak-ayakndu
Adi direktur ari turang tami-tamindu

MORAHKU

Tergejap pengkelengindu aku bas geluhku
Bagi sentaktak lau siberi kenndu bangku
Ibas pusuhku

Arih ersada tiganku
Padanta pagi nge nindu
Adina padan la termorahi

Aku la erkadiola jumpa ras kena
Tapi banci kin kutangisi bekas pengelokendu
Nande tigandu
Adi padanta kin nge la ersada kita
Piah lanai bo termorahi

Kam bayu bagi rudang rudang ibas geluhku
Rudang jile-jile ibas pusuhku
Adi jumpa ras kena
Ma karonngku
Tapi la sempat denga erbunga rudang-rudang sikusuan
Kena nggo lawes bre biring nadingken aku
Mesui pusuhku ras morah ateku penadingkendu
Mesui pusuhku ras morah ateku pengelokkendu

KURMAK SAMPE RAKIT
Voc. Lia M

Senang ras mesera ras kita duana
Bagi pesta bunga ras ngenanamisa
Ula pagi mosar janji si puduni
Kam si kuarapken teman metua

Bayak harta doni labo kuayaki
Bayak kekelengen em sikudarami
Tapina gundari kena ngobah janji
Aku ibahandu rate mesui

Reff :
Ipersokenndu kepe sibelas kendu ndube nandangi aku
Bahandu aku ma itink pas bagi kurmak sampe I tepi rakit
Nggeluh erpala-pala mate terbiar-biar
Kertang daging kubaba penadingkendu

Luntur kepeken dungna bekas ateta ngena
Kenca kin mbarenda kita sirang duana
Keri risona tading sipagitna
Sangap dage kena njabuken bana

KOPI RAS SUSU
Voc. Feber Magdalena Br. Ginting

Enggo kubereken kopi ras I manis
Engkai makana gundari pindondu susu
Enggo me kugengken rusur tadingkenndu
Engkai I denga ukurndu pedua-dua aku
Man bangku ranandu rutang mama karo
Sideban ingan tedehndu kusayangi

Bagi si erdalan ibas persimpangan
Lanai kueteh kuja siku jingkangken
Adi kuterusken mbiar aku lalar
Adina mulih mbiar aku enggo gelapen e…
Kujange kecibalenku mama karo
Ajari nande gintingndu kusayangi

Reff :
Entabeh nari kuidah akapndu
Mbelasken kata nokohi aku
Perban nggo tehndu uga belinna
Ateku keleng nandangi kena

Ula sangkut ukurndu sekali enda kaka
Ibas aku la ngasup peseh ukurndu
Perban sie kin maka ku tadingkendu turang
Sirang pindo ndu sirang mama karo
Sirang pe labo dalih morah ate
Sirang pindi ndu sirang mama karo
Sirang pe labo dalih morah ate

ULA KATA KATAKEN
Voc. Harto Tarigan

Andiko manisna nde bayang ah pernah kuidah ia cirem
Kune aku tatapna rempet aku lupa kai merga si kubaba
Ras beru kai ndube nande

Kai nge panganindu nde bayangku maka bagena kal jilendu
La kin nge pernah pandu jering ras parira
bulung gadung belgang-belgang saja
Tutung-tutung ikan kuli
Timbas kal dagingndu bagi buah kadiman tasak tamburi bulungna
Nd bayang nd bayang

Ula kata kataken turang kerna kam ateku ngena
Ula kata kataken agi ..i kerna kam ateku jadi
Sampati sitik aku impal
Apai dalan banci ersada

API RAS LAU

La… kam kusalahi mama birink ngelokken janji
La.. kepeken tampil kusayangi aku tengah jabundu
Beras nge ndube sisalah e mama birink
Maka tanggerken pe lalap la mbera tasak
Lau nge ndube si rulang e ma biring
Entah api ndia la banci gara

Aku.. pe labo ku ngasup mama birinkku naluken bana
Kena si kuarapken pepalem pusuh maba kedamen
Mbiar-biar kepe mambur ken ulih
Adi pesirang ras bibi I kelengeina
Ape denga adi aku manusia bre itinkna
surung me mate adi sirang ras ate ngena

Reff :
mama birink mama birink
Aloi.. min dage
Morah ate kusayangi
Kataken min dage
Ranan sengkebabah ibas kam nari erbahan jore
Rananndu erbelas ibas pusuh si maba dame

ANGKE-ANGKE

Angke-angke
Ija angko-angko
Angko ina

Nande Bapa
Pari
Enda sitotoken
Maka meriah siakap erjujung

Nande Bapa
O ari turang
Oh.. iah.. odak.. tembang
Oh
Oh turang senina

Katandu kuikut-ikut
Man kita jong I berastagi
Oh ari turang man kita jong I tiga binanga
Oh.. nd Bapa sangap lah kita encar
Oh.. ari turang maka situkur ateta ngena
Oh.. turang senina kerina nanggo
Nanggo si pagendu

ABUNA SAJA

Terang bulan I kuta buluh
Terbayang aku man nd bayang
Si enggo ndube lawes ngelokken janji
Enggo lawes tersereh
Si enggo ndube lawes ngelokken janji
Enggo lawes erdemu bayu

Nangkeng-nangken ku uruk kendi
Jadi saksi masa erteman
Lalap nge ndube la terlupaken nde bayangku
Ingan erjanji kita duana
Lalap nge ndube la terlupaken kusayangi
Kenang-kenangen masa erteman

Reff :
Gundari bayangku..u..u
Kena enggo lawes njabuken bana
Tading me a…a..ku turang
Terjelpa-jelpa bekas penadingkendu

Sadakal ngenca si kupindoken man bandu
Gia enggo kena erjabu
Ulihken ndube gambarku ras suratku
Bukti ateku ngena man bandu
Sumpama I tutungndu nde bayangku
Abuna saja I ulihkendu

BAYU II

Berngi mata la tunduh
Suari pe tersinget erban ari la tudu ras kena
Gelarndu rusur ku singet ibas kerina sundut
Tapi lalap la er.. demu bayu
Bayu……

Reff :
La kuarap ndube
La kuarap ndube
I elok kenddu .. karo ndu ..u…u
La kuarap ndube
La kuarap ndube
I sirangkendu bre birinkna ..a bayu u…u…u
Suina e pusuh kubaba
Lengetna e tadingken kena
Aloi aku aloi aku turang
Aloi aku aloi aku turang

BAGI BALEMBANG KU PANTAR
Voc.

Karo… turang nguda kai maka tentengna
Turang.. ku kelengi engkai makana tadingkendu

Mehuli tempa usur ranandu karongku
Kena pagi nangin man bangku ningku
Bagi tengguli bandu siman arapendu
Kepeken duri bandu siman akapen

Lanai nge lit ranan sengkebabah ni belaskendu
Nimbak peraten sinura nurdurken tangke belo kin aku
Ngambat-ngambati suran bibi erdemu kena ras impalndu
Maba getemna ku kelengi bagi balembang ku pantar

Karo… turang nguda kai sila tentengna
Turang.. ku kelengi engkai makana tadingkendu

AMPUK NANDANGI BULAN
Voc. Harto Tarigan

Gia nande birink nggo lawes nadingken aku
Si ate ngena enggo lawes ngelokken janji
Mbarenda sanga ersada
Mehuli metami tempa ranandu
Gundari enca gundari
Pusuh meriso bekas penadingkendu

Bagi pertedeh ampuk nandangi bulan
Bagem tedeh nandangi nd birinkna
Musim kenca ateku teduh
Kutatap kuoge surat cintandu
Musim kenca ateku teduh
Leben teriluh aku maka terpedem
Leben teriluh aku maka terpedem
Birink nd birinkna lit ndia gejapkendu
Luka ibas pusuhku bekas pengelokkendu

Lanai lit dalan jumpa bage nindu ngaloi nd birink
Adina kam ateku ngena
bagi pertedeh ampuk nandangi bulan
bagi pertedeh ampuk nandangi bulan

AMIN NDAUH KITA SIRANG
Voc. Jaminan Sembiring Maha

Amin ndauh kita sirang
Nd birink la terlupaken
Suari berngi oh.. agi
Lalap kal aku terbayang

Tengah kesain oh.. agi
Bulan terang pe mesuni
Kenang lalap ibas nipi
Ingetenku suari berngi

Ula kal pagi elokkendu
Ranan si enggo belas kendu
Tedeh ku bandu la teralang
Nandangi kena agi

Mulih lah kena oh.. agi
Mulih lah kena pepagi
Kenang ngenca ateku jadi
Ingetenku suari berngi

NALUBANI ATE TEDEH
Voc. Sastrawan Tarigan

Adi wari reh ku benna
Sundut matawari e
Gitar male sinemanisa
Ndauh ukurku kuinget kena
Cirem manis la banci lupa nd karo
Sangana kita gambar duana I uruk gundaling

Kupetikken gitarku
Rende aku perban tedehku
Salam sayang ndube laguna
Lagu si tujunna bandu
Tanda mata slendang biru nginget si adinta
Ngasa gundari langa lit cigatna
Banci nalubani ateku tedeh

Reff :
Bagi singgule nurung ula tading ura-urana
Adi tading lanai melam nanamna
Ula terjeng tedeh ngenca jumpa min ateku kita maka malemna
Kubereken ateku sada ikutken ate ngena

LANAI TERUKAL
Voc. Sastrawan Tarigan

Ise ise ise simeteh nake
Kai nge ndia pinakit ma itink enda
Ise ise guru siapai nake
Sebeluh nambari pinakit ku enda
Pusuhku ngata kenca sada ngenca tambarna
Ukurku ngata kenca nd birink maka malemna

Reff :
Guru simbelin nggo nambari sa kukelengi
Lalap la malem-malem
Guru simbaso nggo nambari sa kukelengi
Lalap la madan
Ukal ningen lanai terukal agi
Ateku ngena man bandu
Lanai bo bene
Sirang ningen lanai ku ngasup agi
Ateku ngena man bandu
Lanai bo dua

Sedekah sirang ras kena turang pinakit ukurku
Sedekah sirang ras kena enggo bangger mama itinkndu

CEKALA I TEPI BALENG
Voc. Sastrawan Tarigan

Cekala rudang turah I baleng
Ise nge ndia punana
Sekalak kena siman ayakenku
Dua ngenda rate ngena
Sukar lalu agi peniwet duri
Culiki labo atan jadi peniding
Enggo talu agi aku enggo talu
Talu ibas ketadingen

Kuliki kabang ku wari lego
Ngarap sinatap gelah min udan
Kuukuri talu ras idongku
Temandu erkuan enggo sarjana
Bas penampilen agi aku nggo talu
Perukuren turang beluhen aku
Ate keleng ateku luah ku bandu
I denga matandu ngenehen harta

Reff :
Si uga turang siatendu ngena
Bayak ukur entah bayak harta
Kalak bayak lenga lit jaminenna
Kena pagi turang lalap silepak

Adi aku labo mujiken bandu
Ateku keleng labo terjeng bibir ngenca
La kusuruh turang kena kujuma
Kutami-tami kena segedang wari

AJAR KEKELENGEN
Voc. Sastrawan Tarigan

Ulanai kam minem-minem mama itink nindu
Ulanai kam mabuk-mabuk bre karo nindu
Enggo kesip kurum ndu e bagem me nindu
Enggo mekelbuk matandu e nindu man bangu
Rukur-rukur lah kena nindu man bangku agingku
Rukur-rukur lah kena nindu turang

Ulanai kam ndarat berngi mama itink nindu
Ulanai kam ku patar tuak nindu man bangku
Enggo siganjangen barandu e nindu man bangku
Enggo me kelbuk matandu e nindu man bangku
Rukur-rukur lah kena nindu man bangku agingku
Rukur-rukur lah kena nindu turang

Reff :
Gundari enggo ku kejap kekelengendu man bangku
Gundari enggo teridah ajarndu ndai man bangku
Enge dalanna ku tadingkendu
Eme dalanna ku sirang kendu
Gundari robah pe aku la lit ertina agingku
Erkadi ola pe aku la lit gunana

RASI LA ARUS
Voc. Sastrawan Tarigan

Lupaken ningen la terlupakan
Enggo mbagessa ateku keleng nandangi kena
Sada wari e pe lanai aku ngasup sirang ras kena

Ola gia min ndai si kita jumpa
Labo min ndai bage sedakna pusuhku enda
Singenan kal kita tapi la banci erdemu

Enggo ku sungkun simeteh wari
Rasi nina kita erdemu
isungkunindu mama ras mami
La kita erjabu nina

Kena kalak terpandang
Aku cit pe labo pundang
Kena kalak mehaga
Aku nd karo kalak mesera
Ija nge tuhu arus aku ras kena
Ija nge tuhu arus aku ras kena

TINALI ATE NGENA
Voc. Netty Vera Br. Bangun

O.. bulan ula kam sundut
Terangi pusuh nd nangindu
Oh.. angin rembus ken remang
peseh tedehku man mama itink

Mberngi lampas min terang
Mataku la banci tayang
Itink ningku terbayang
Aloi aku maka ukurku salang

Oh.. mama itinku…
Kekelengenndu si I man bangku
Me sayang metami nggo kusangketken ibas pusuhku
Itink.. ma itinkku gelah nggo I ndu
kekelengenku man bandu la lit sambarna
Karo.. bre karongku kekelengendu
enggo kurakuti salu tinali ate ngena

…………….

Oh.. bulan ula kam sundut
Terangi pusuh nd ribundu
Oh.. angin embus ken rembang
Peseh tedehku man mama karo

MAIN BELAKANG
Voc. Netty Vera Br. Bangun

Sirang madian sirang
Madian sirang kita duana
Putus madian putus
Hubungenta
Adina kena ma karo
Adina kena nggo erpemuang
Adina kena kaka nggo erpenulak

Lanai bo ku morahi
Gia aku itadingkendu
Lanai bo ku tangisi
Gia aku isirangkendu
Enggo me padan turang
Enggo me padan nd ribundu
Enggo me pengindo mama itink
Enggo me pengindo nd ribundu

Orang tuandu turang uga pape la ia senang
Adi aku teman temandu arih
Kade-kadendu turang uga pape la ia senang
Adina aku itinkdu jadi rondongndu
Madian sirang madian sirang kita duana
Madian putus madian putus hubunganta

Mejuah-juah mama itink
Mejuah-juah ningku man bandu
Sisalamen dage kita ibas akhir perjumpan enda
Labo kam kusalahi gia aku itadingkendu
Labo kam kutangisi gia aku main belakang kendu

KULEBUH KUDILO
Voc. Netty Vera Br. Bangun

Labo Reh Kena kudilo
Kam sijadi rondongku
Ula kam mela-mela
Nd nangindu .. si sada denga

Adina jumpa tendu ras aku
Ula mela-mela
Sada ngenca saratna
Kena anak perana

Adina jumpa tendu ras aku
Ola bimbang rasa
Ula mbuesa cakap
Adi ngena kataken ngena

E…em… e…eeem
La..la..la..la

Mama karo .. Mama birink
Apai pe labo dalih
Mama tigan… mama itink
Apai pe la rendobah
Cirem-cirem saja asam ndu reh ndahi aku
Adi tutus atendu mari gundari saja

e..em..e..e.e.em
la.. la .. la.. la

SRI BILANGENNA
Voc. Netty Vera Bangun

Sayang ku bandu sayang ngasa gedang geluhku
Keleng ku bandu keleng sila ersibar
Lit kin pe jelma sideban

Lanai bo ukurku dua man bandu
Lin kin pe jelma sideban
Jadi sambarndu
Lanai bo ateku ia

Mbiar kel aku
Mbiar kel aku sura-surangku ngenca

Nde nangin.. o.. nd nanginku
Ateku kel.. ateku jadi
Enggo kel seri bilangenna

Itink… o.. mama itinkku
Serko aku kaka ibas keleng atendu

Ertunggu
Cipt. Robby Ginting
Voc. Robby Ginting

Mirep-irep sinalsal bintang
I datas langit sienggom lulang
Kutatapi Kuidah sada
Kusapu pusuhku alu pengarapen
Bagi kusura-suraken bagem lah man dapeten

Enggo sai I gelapna berngi
Ndabuh kuiluhna mbergehna ndube
Lasna api lanai naroi
Ateku metedeh bage man bandu
Suari jadi ingeten berngi kam ibas nipi

Reff :
o… bulan ndigan warina kepultakenndu
o… nd birinku sendah warina aku ertunggu ranandu
erpucuk nguda batang ateku ngena
kune nginget itinkdu bas pusuhndu
bicara sahun kena erpenulak
terkenceng batangna la mbera ruhi

Mbuah Page

Palo me gendang landek kita ras rende
Sada pengodak pengole notoken wari mejile
Emaka mbuah ko page mbuah ko page
Emaka mbuah ko page mbuah ko page

Palu me gendang landek kita ras rende
Sada pengodak pengole notoken wari mejile
Emaka mbuah ko page mbuah ko page
Emaka mbuah ko page mbuah ko page

Payo me nindu dage
Tuhu me nindu dage
Gelah meriah erjujung meriah nutu ku lesung
Gelah lit dalinta pulung, pulung metunggung
Gelah lit dalinta pulung, pulung metunggung
Pulung metunggung turang
Pulung metunggung
Pulung metunggung turang
Pulung metunggung

Gula Ras Tualah

Endam nanamna turang
Sirang ras ateku ngena
Entebu kin pe gula tualah turang
Pagit kuakap nanamna
O turang besan
Pagit kuakap nanamna

Kutatap kahe kolu turang kuidah pulo-pulona
Pulo-pulo kutakena turang
Ingandu erngada-ngada o turang besan
Ingandu erngada-ngada

La kel kugejap turang nahe kujingkang ken bana
Piah-piah ndauh perdalan turang tapi la lit tujun na
O turang besan tapi la lit tujun na

Tedeh pagi atendu aku turang tatap ku bulan meganjang
Ije pagi mataku tintang turang
Ngataken arih la sirang o turang besan
Ngataken arih la sirang

Lanai Gunana

Voc. Netty Vera Br. Bangun

Lanai gunana pagi daramindu..u nd nangindu
Ula tangisi perlawesku enda entah lanai mulih
Aku pagi lawes kaka nadingken kena
Aku pagi lawes turang I kel dauhna

Iluhku mambur ngarap ken arah bas perdalanen
Iluhku ndube sinuri-nuri nandangi aku
Kepe ngena dengang itink atendu aku
Kepe ngena dengang turang atendu aku

Mulih kusayangi silabo tuhu silanga tande bage tahunna
Ukurku bandu turang la ersibar la mesikel suari berngi

Adina tedeh atendu aku tatap bulanna
Kusikken arah angin sirembus tenahken aku
Mbera mulih pagi turang nande nangindu
Mbera mulih pagi turang anak sintua

Durma Daging

La jine kupindo tiap berngi kita ngenrana nd birink
Malam minggu saja I sempat kendu enggo me malem ateku
Tupung sadepe kam kutenahken la isempatkendu
Cuba ukurindu uga getemna ibas pusuhku

Reh nina ukurku adina banci ula min aku tadingkendu
Labo kupaksaken tapi mindo aku segelah e idalankendu
Adina lit denga birink perkuah atendu
Labo kuakap salahna ue ma itink bage min nindu

Reff :
Entah kai kin ndube bandu durma dagingndu
Makana lalap nande birink ndai atek rusur
Entah kin kam ndube si engkawali aku sope tubuh kudoni
Birink.. kal ningku rusur la kal kugejap ngelebuh kena
Dila kin pagi sempat kita ersada idah ndung kai pagi si terjadi

Lampas Tayang

Cipt. : Jaga Depari

Terbegi sora bulung bulung erdeso
Ibabo makam pahlawan si lino
Banna sora serko medodo
Cawir-cere sorana mido-mido
Cawir-cere sorana mido-mido

Erdipul meseng kutanta ndube
Ulih si lumang ras sipalu-palu erdire-dire
Sora ndehereng perenge-renge
Kinatang ngayak-ngayak merdeka ndube
Kinatang ngayak merdeka ndube

Emaka tangar lah si encikep layar-layar
Ula kam merangap turang dingen ola erjagar-jagar
Kesah ras dareh kel ndube tukurna merdekanta enda
Ola lasamken Kemerdekan bangsa ta
Ula lasamken kemerdekan bangsa ta

Enggo kap megara kap lau lawit ban darah simbisanta
Enggo me gersing lau paya-pay ban iluh tangista
Enggo kam kap kerah langit ban cimber meseng kutanta e
Kinatang ngayak-ngayak merdeka enda
Kinatang ngayak-ngayak merdeka enda

Tegu dage temanta si enggo cempang
Didong doah ken anak si tading melumang
Keleng ras dame ateta
Em pertangisin kalak lawes erjuang
Em pertangisin kalak lawes erjuang

Terbegi sora bulung bulung erdeso
Cawir-cere sorana mido-mido
Cawir-cere sorana mido-mido

Sibincar Layo

Cipt. : Jaga Depari

Pasar malam I pancur batu turang
Terusenna ku kuta buluh
Bagi simamang ateku ernehen bangku ari turang
Bagi simamang ateku ernehen bangku ari turang
Sada kena kel ngenca tambaten pusuh
Sada kena kel ngenca tambaten pusuh

Sididing-sididing turang turang
Sigole-gole ram ari turang
Sigole-gole ram

Sididing diding ari turang
Si gole-gole ram ari turang
Si gole-gole ram

Tanjung morawa ertapinken la pulah
Si erpulau ken sabah simbelang
Nde kune kenca pagi kam erpenulak turang
Eme dalanna aku erdalan mbelaang
Si diding – diding turang besan
Si gole gole ram
Si gole gole ram
Ale sididing diding diding ari turang
Sididng
Si gole gole ram ari turang
Si gole gole ram

Kunangkihi deleng simole ari turang
Kunangkihi deleng simole ari turang
Tangkas teridah kuta perbesi
Tangkas teridah kuta perbesi
Nde kune kenca pagi arihta la jore ari turang
Sahun me aku rate mesui

Sididing diding ari turang
Sididing diding ari turang
Si gole si gole ram ari turang
Si gole gole ram
Ale Sididing diding ari turang
Sididing diding ari turang
Si gole si gole ram ari turang
Si gole gole ram

Enda meriah kel menda si kota binjai ari turang
Enda meriah kel menda si kota binjai ari turang
Riahen denga kuakap Jakarta
Riahen denga kuakap Jakarta
Melala tuhu kuidah rupa mejile ari turang
Tapina kena ngenca ateku ngena

Sididing diding ari turang
Sididing diding ari turang
Si gole si gole ram ari turang
Si gole gole ram

Alo ale sididing diding ari turang
Sididing diding ari turang
Si gole si gole ram ari turang
Si gole gole ram

Mejuah-Juah

Cipt. : Jaga Depari

Mejuah-juah kita kerina
Nande bapa mulia
Rikut ken tuah sangap karina
Nantang singalah-ngalah
Rikut ken tuah sangap karina
Nantang singalah-ngalah

Ibas kita pulung pulung metungguh
Arihta pe ola rayu
Singuda denga ras simetua
Nantang kerina singalah na
Singuda-nguga ras anak peranana
Lampas jumpa atena ngena

Nampe rejeki bage, Kini malemen ate
Nese mesui ate, Ras nipi gulut kel bage
Ngayo tendinta, Jujuri Dibata brena sangap man banta
Ngayo tendinta, Jujuri Dibata brena sangap man banta

Lasam-Lasam

Cipt. : Jaga Depari
Voc. Alasen Barus

Lasam-lasam lagu mehuli turang
Bena-benana ateku nggo mesui
Lasam-lasam lagu mehuli turang
Bena-benana ateku nggo mesui

Nggo keri duit kucari judikenndu ari turang
Gundari atanpe aku lanai
Nggo kel keri duit kucari judikenndu ari turang
Gundari atanpe aku lanai

Ngasupku man bandu Kai dengan Deba nari
Asa ngasupku engo kena kusampati
Enda kugeng ken lolo dahin kudahi
Gelah jumpa ras ate ateku jadi
Enda kugeng ken lolo dahin kudahi
Gelah jumpa ras ate ateku jadi

Lasam nd tigan nindu turang
Lasam lagu mehuli
Bagepe lasam ka nindu turang
lasam lagu mehuli

Lawes kena ngelokken padan turang
Banddu kel aku bagi gundur teruh papan
Lawes kena ngelokken padan turang
Banddu kel aku bagi gundur teruh papan

Ukurku bandu lanai bo lolo
Bagi sari tangtang ndabuh namo
Ukurku bandu lanai bo lolo
Bagi sari tangtang ndabuh namo

Lasam bere birink nindu turang
Lasam lagu mehuli
Bagepe lasam ka nindu turang
Lasam bagi taruk nitepi

Bunga-Bunga Nggeluh

Cipt : Jaga Depari
Voc. Juliana Br. Tarigan

Layas layasi lah ukurndu
Ndele lolah pe la erluhu
Kerna pengindo turang
Enda kuasa Dibata

Turih – turihi lah ukurndu
Layasi lah ukurndu
Nde… kerna erlajang aku nindu
Tuhu-tuhu kel meriso
Ngukurisa teku megogo
Daging tayang mata la tunduh
e… nda kap bunga-bunga nggeluh
o.. bere birinkku ari turang em bunga-bungan nggeluh

temai-temai kel aku nindu
aku pagi si rukat nakenndu nd tigandu
tapi gundari elokenndu kep kel aku
o.. mama karona
kuja nari bere biringndu
meliyas metemi.. la enggo nembeh alo-alo aku
o… upah tendingku ari turang alo-alo aku



kurang denga.....??
uga ya ,,, bere ntah lang,,,, KASI DAHHHHH........
hehehe
Bujur mambanta kerina


SIRA NDABUH KULAGAN II
Voc. Usman Ginting
Itingku ndai pagi atendu
Ula kam mela tenahken aku
Ula I ukurindu pergetem pusuh perbahanendu
Aku pe enggom kuangka bagi man buah simala kama
Kueteh nge atendu ngena mbiarndu nimbah mami ras mama
Ise pe ngatakenca I suina sirang ras ate ngena
Bagem nande nangin kudalani tande tahunna
Gundari rayung jabundu sie kerina labo tontonku
Ulihi aku mama iting nindu uga denga nge kubahan bangku
Adi soal ngena payo nge ateku ngena
Tapi teriluh kal bandu tendingku
Lange padanta jumpa mbarenda
Ula meneksa nande nangin
Sira ndabuh kulagan
Itengah sabah kutama bubu
Laba aku singobah padan
Ula kam tangis nanginku
NARAPIDANA
Voc. Usman Ginting
Narapidana….. Narapidana
Kuakuken kel kerinana salahku bas persidangen
Dalan-dalanna aku tading ibas tahanen
Pekara judi ras rubati dahin sila meteh mehuli
E kel dalanna aku tanding ibas bui
Pusuhku bagi I sayat ngaloken selembar surat
La kin kuidah kena nande karo labo terakap
Man petugas si erjaga la kin nge banci kami jumpa
Mesi kel aku tedeh ate nandangi ia
Tenah tedeh narapidana nandangi si atena ngena
Reh lah min kena gelah ije keputusenna
Isi suratndu nggom kuangka
Ertemen ndube ras sada narapidana
DALANKU ROBAH
Voc. Usman Ginting
Perberkati ndube nadingken kuta
Ningen nehken sura-sura-sura
Bagi tempat duri man dedehen
Api man tegangengen
Labo dalih bagi atendu
Gelah nggo sai bapa sura-surangku
Perlajangen enda ndube bena-bena
Ate mesui ras ate ceda kubaba-baba
Perban kutogan ndube pedahndu
Kusimbak kerina ajarndu
Pusuhku pengguruiku
Erjabu bapa aku anakndu
Reff :
La kuarap ndube bagenda nggo jadina
Babandu lawes bapaku atendu ceda
La kel sempat I gejapkendu kekelengen anak singuda
Piah nggo sampur tedehku e la lit singapulisa
Kundul aku bapa I tepi pengadinndu
Kuamburken bunga mulihken erkadilola
Gia la sempat ndube I tandendu kempundu e
Alu pertendindu bapangku arak-arakndulah kami kerina
Salah gia nggo salah endam bapa dalanku robah
Salah gia nggo salah endam bapa dalanku robah
Kutandai kam Titta arah temanku
Arah temanku si la ngukuri page lapat
Blang kejren mama ginting kutangku nindu
I je gundari nande ras bapa nindu turang
Gundari titta kita enggo erteman
Tapi ukurndu turang mbeneken aku
Aku la ngasup sirang ras kena
Aku la ngasup sirang ras kena
Perban geluhku enggo ceda ban kena saja
Titta nande biring I kel jilena
Titta ibas geluhku kam si mergana
Titta bere iting ateku ngena
Titta ibas geluhku kam si mergana
Tedeh kal ateku kena
Kinahun kita sirang
Kudahi ateku kena karongku
Terjingkangken maka lahang
Seminggu denga kita sirang
Setahun kuakap dekahna
Apai denga nimai setahun pepagi
Uga nge ningku ndalani sa
Reff :
Termampa-mampa kal tendingku
Suari berngi ndarami kena
Kinahun enggo ndauh perdalan
Nahe kujingkang ken bana
Tarum nginget-nginget kena turang nguda
Perban tedehna ateku kena
Nakan si mbergeh sempat kusempul
Gambarndu saja pe kuidah enggo terakap ibas pusuhku
Emaka begi ke..nlah…h
Rusur kirim suratndu bangku
Nambar-nambari sikel pusuhku
Rusur lah kam reh ibas nipi
Je kita jumpa duana

Voc. Scorpio Sembiring
Terbayang kel aku rusur nande bayang
Sangana kita gawah-gawah ku Danau Toba
Siboncengen kel ndube kita duana gingku
Ngalur ngalur tekongen dalan si nggedang
Terpaksa kita erberngi teruh cemara
Perbahan mogok keretanta la terpekena
Sitatapen kel ndube kita duana agingku
Bayangken merawa pagi mama ras mami
La kel ndube kusangka minter kel kena lupa
Lawes kel ndube kena njabuken bana
Lange tande bulanna kita mulih I danau nari
Erjabu kam ras pilihen orang tuandu
Piahna tading me aku termampa-mapa angingku
Bagi nurung pulahi I tengah mbal-mbal
Gundari ma biringndu lawes erlajang
Kutatap tare turang lawit si mbelang
Mulih-mulih kel kuinget kenangen masa erteman
Sada berngi kel kita duana I Danau Toba
Ula salahi .. I sila ersalah nande biring
Salahi gelah…h ise kin si salah
Suruhndu nari aku ngelupaken kena
Enggom tehndu mama tigan e la banci lupa
Kuja kuban ingan katandu e nande biring
Ma enggo sempat igejap kendu uga suina
Sirang ras sienggo arapken kena
Adina banci ula pedua kalindu
Ula nai min sirang ras ateku jadi
Cedang nari ateku perbahanendu nande biringku
Reff :
Kuja naring pagi kam kudarami biringku
Lanai lit seri bali ras kena mesayang
Entah lanai bo pagi aku ngasup nggeluh terdekahen
Adi la kin kena turang la lit malemna kusayangi
Sedeban ndube si salah
Mama tigandu maba suina
Enggo me keri nande biringku
Kata kubelas mesayang
Adina banci ula pedua kalindu
Ula nai min sirang ras ateku jadi
Ceda naring ateku penading kendu e nande biringku
Voc. Luther Tarigan
Sada sada o turang
Iluhku mambur terisang
Merap-merap ibas tenten
Kerah-kerah bas perampungen nde iting
Lanai lolo si kita sirang
Persirang ta pe la erbeteh
Jumpa kin pe pepagi
Entah lanai bo erkuan
Adi bage kin nde itingku
Tulihken tigan ndu turang sekali nari
Sope denga langa tadingkendu
Mbera malem malem sembelah pusuhku e
…..
Kundul me aku janah rukur
Iluhku mambaru la ersibar
Beluhkel kam muat ukurku
Labo kepe atendu aku nde itingku
Lanai lolo si kita sirang
Persirang ta pe la erbeteh
Jumpa kin pe pepagi
Entah lanai bo erkuan
Adi bage kin nde itingku
Tulihken tigan ndu turang sekali nari
Sope denga aku tadingkendu
Mbera malem malem sembelah pusuhku e
Voc. Rita Mariani Br. Tarigan
Tertuktuk kel naheku ma biring
Tarum nginget kena mesayang
Terang pe wari e aku gelapen
Tading mataku tunduh ngidah kena
Kinahun aku sirang ras kena
Rusur kal aku lolah sisada
Sanga man e kin pe aku kuinget kena
La kugejap perburihen enggo terinem
Reff :
Kuinget katandu nindu aku pagi jadi nande kembrahen
Malem kel nge ateku mbegisa kena sungkulna aku sembungna
Ate-atendu kel kepe ndalanken ukurndu
Tengguli e kin pe ningku pegu nindu
Cakap siapai nge kubelasken biring
Maka rananku ertinutu
Adi enggo retap uratna kerah batangna
Piah melus bulungna nartar buahna
Lanai mbera meratah
Adi enggo selpat kite-kite dalanta jumpa
Maka lanai pagi lit dalan ngerana
Lanai banci ersada
Kata sirang kal rusur ndarat cakapndu mama itink
Lanai nge lit simehulina ibas pusuhndu
Entah erbunuh kel ukurndu nadingken aku nde karondu
Maka peskendu kel lanai njumpai aku
Reff :
Bicara kuban pe tali waja ngiket kena
Lanai bo kuakap tertagangi
Adi ukurndu kin enggo turang masap man bangku
Bicara kusuruh pe sada kuta nalu-nalu kena
Lanai bo kuakap ibegi kendu
Adi ukurndu kin enggo turang masap man bangku
Kata sirang kal rusur lalap cakapndu
Lanai nge lit si mehulina ibas pusuhndu
Entah erbunuh kel ukurndu nandangi aku nde karondu
Maka peskendu kel lanai njumpai aku
LALAP LA JUMPA
Voc. Hormat Barus
Lawes lawes ndai dagena aku
Ndarami rudang rudang mejile
Sope denga kutandai
Kuja kuja ndia siman tepeten
Labo kuangka tapi jumpa nina ukurku maka malemna
Kelbung simbages lawet simbelang enggom serser kukepari
Dalin si gedang simeluk-meluk pe turang enggom kumentasi
Tapi lalap la mbera jumpa aku ras kena rudang mejile
Matawai pe enggo geling ndabuh kubenna keri risona
Kuja kuja ndia siman tepeten
Labo kuangka tapi jumpa nina ukurku maka malemna
Kelbung simbages lawet si mbelang enggom serser kukepari
Dalin si gedang si meluk-meluk pe turang enggom kumentasi
Tapi lalap la mbera jumpa aku ras kena rudang mejile
Matawai pe enggo geling ndabuh kubenna keri risona
Kelbung simbages lawet si mbelang enggom serser kukepari
Dalin si gedang si meluk-meluk pe turang enggom kumentasi
Tapi lalap la mbera jumpa aku ras kena rudang mejile
Matawai pe enggo geling ndabuh kubenna keri risona
Voc. Harto Tarigan
Ndigan ndigan ndigan nge ndia o.. turang
Ndigan ndigan ndigan sidungi arih-arihta
Labo labo labo kam pagi mesayang
Labo labo labo kam kuelokken agingku
Nde biring .. kena
Ateku ngena … kena
Ateku jadi … kena
Tampil bas nipi
Reff :
Ban ise kin nge aku nggo ngadi minim-minim e
Ban ise kin nge aku nggo jera mabuk-mbauk e
Dila ban kena-kena nde biring
Dila ban kena-kena nde biring
Ndigan ndigan ndigan nge ndia o..turang
Ndigan ndigan ndigan sidungi arih-arihta
Labo labo labo kam pagi mesayang
Labo labo labo kam kuelokken agingku
Nde biring .. kena
Ateku ngena … kena
Ateku jadi .. kena
Tampil bas nipi
Voc. Scorpio Sembiring
Ingetndu denga oh.. turang
Sanga kita medanak denga
Sangana kita metami
Kiranting ku krangen kuta
Rembang warinana pe jine rembung
Uis lanam ndu siban saungta
Makana ula kita magin mama biring bage kel nindu
Ingetndu dengan oh.. turang
Sangana kita ndurung I sabah
La terlupaken bayu
Sanga kita erguro-guro
Ndabuh kel kena idatas galungi nari
Piah erkubang-kubang krina ayondu
Tawa kel aku agi berjut kel kena nembeh man bangku
Reff :
Enggo ertahun-tahun kita la jumpa
Lanai kam erberita
Tah ise ndia temanndu sendalanen
Singarak-ngarak tudungndu
Aminna gia kita la jodoh oh.. turang
Mesikel aku jumpa ras kena
Gelah kutatap lah gia kena tigandu
Makana mburo ateku tedeh
Voc. Henny M.
Berkat ndai dagena aku
Oh.. turang ngambur perdalan
Tading me kena mejuah-juah
Tedeh pagi tendu nde karo turang
Tenahken pagi aku
Kujingkang ken nahe kukahe kolu turang
Sura-sura ku perlajangen
Menam lanai siat ukurku nginget kena
Bagem adi pengindo
Reff :
Tading turang enggo tading mesayang
Tading turang kena ijenda
Sirang turang enggo sirang mesayang
Sirang kita lebe
Ula morah-morah ula menek metami ibas pusuhndu
Bias menda gelah iluh mambur o turang bas kita sirang
Emaka aloi aloi aloi kel aku kukelengi
Singetken aku singetken aku sope kam tayang
Emaka aloi aloi aloi kel aku iting mama iting
Maka reh aku maka reh aku ibas nipindu
Voc. Harto Tarigan
Turang… nde biringku
Tading njaga aku
Labo kanam-kanamku
Kena darah simaler ibas dagingku
Kena ndube kesah geluhku
Singalemi pusuhku ceda turang nguda
Turang… nde biringku
Bacir durina suga
Kubentasi nge kerina
Kune pagi singolangi ateku kena
Mbera ola pulah pacingna
Kunangkihi uga pe ganjangna batang ateku ngena
Pinter tuhu dalan simpang selayang
Tatap pagi bintang elokna nari
Ula min ateku kita sirang
Kata sora ibas pusuhku nari
Aloi ma tigandu aloi bre biringna
Ula kel pagi aku jadi korban ate ngena
Aloi ma tigandu aloi bre biringna
Ula kel pagi aku jadi korban ate ngena
KEKELENGEN
Voc. Lia M.
Bias me gelah kukelengi
Perbahanenndu bangku turang
I kel kuakap ripukna
Bagi lagakndu kerina kaka
Janjinta ndube kita ersada
Lanai sirang bage kel nindu
Penggayangenku oh metami
Kekelengenku bandu karo
La lit kerah-kerahna
Bagi lau lawit simbelang
La idah tampukna la tersibari la tersukati ma karo
Uga nari nge ningku deba ngaloi kena
Kai nge ndia pagi kubahan nandangi kena
Makana malem pagi pusuhndu aloi aku
Aloi kel aku kukelengi
…….
Kenang kuarap-arap la ermedu-medusa
Kena kutami-tami mesayang tapi gundari kedungenna
Lasam kerina bahandu kekelengenku
Enggo me bias kerna arih-arihta ndube
Enggo me padan pengindonta sirang duana
La gia suruh kita erdemu ula morahi
Kekelengenku man bandu labo erleka
Ulanai aku tenahken mama karo
Ulanai aku singetken
Enggo gia sirang lau ras beras ula ate morah
Kekelengenku man bandu labo erleka
DEBET – DEBET KIDU
Voc. Jhon Keke Ginting
Mula-mulana ndube kam kutandai agingku
Ngarap kel aku kena singuda-nguda denga
Piah nggo turang ukur kubaba engkelengi kena nande karo
Kena nge pagi temanku arih
Bas sada wari agi reh temandu nuri-nuri
Ikatakenna buni-bunindu nandangi aku
Sengget kel aku turang megi-megi rananna e
Merawa naring darahndu e
Baba babandu ndehara kalak
Lange kam mbiar aduken perbulangenna nina man bangku
Jantung ku e nande karo sikalang tindihen
Pusuhku e morah ate la terturiken
Debe-debetku e bagi debet-debet kidu
Takal ku e nari ngenca lanai medate
Reff :
Perban jadina ateku kena perban kelengna ateku kena
La kuranaken cakap si enterem la kuukuri siman alanken
Gelahna banci kel kena temanku arih
La padah petugas siman alanken
Lembing ras kelewang pe kualaken
Gelah tekenndu surat ceraindu isaksiken anak berundu
Gelahna resmin kel kena sijanda muda
La ndube kusangka ersada acem ras nurung
Erdemu kepe ia bas belanga
Em adi nggo jodoh ersada kita duana
Kualoken dage kena gia enggo janda
KAI PASALNA
Voc. Harto Tarigan
Kai nge ndia sangkut ukurndu aku
Kai nge ndia menek-menekndu
Lanai kena bagi sigel-gelna
Sigel-sigelna cirem kena tiap jumpa
Sigel-sigelna senyun kena tiap jumpa
Minter aku hukumndu langa jelas kai pasalna
Lit nge undang-undangna sisalah agi maka I hukum
Reff :
Kai buktina nde nangin ise saksina
Maka hukumndu la kueteh salahku
Bicara sumpahken pe nindu banci kusumpahken
Ula bahanndu salahku muat dalanna
Labo kam kusalahi adi labo atendu aku
Sirang pe labo dalih adi bage makana tembe
Labo kam kusalahi adi labo atendu aku
Sirang pe labo dalih adi bage makana tembe
NANGKIH DELENG SIBAYAK
Nangkih deleng sibayak turang
Kincuah ku Raja Berneh bayu
Kita nggo ndauh sirang turang
Kami I jenda tertima-tima bayu
Reff :
Lawit si mbelang kap erbahansa kita sirang
Lanai banci jumpa
Tangis ngandung mambur iluh ku inget kena usur
Lanai banci jumpa
Rirang rirang gumpari rudang
Adi rirang meruah ruah bayu
Sirang kita gundari turang
Adi sirang mejuah-juah bayu
[Reff…]
O.. rudang mayang
jilena la teralang
Batangna meledang
La terpandang
O.. rudang mayang
Jilena la teralang
Buahna meganjang
La terjaka
O.. rudang mayangku la nggo melus
Salsali matawari
O.. nande tiganku la nggo meruntus
ija kena gundari
O.. rudang mayang
Jilena la teralang
Batangna meledang
La terpandang
O.. rudang mayang
Jilena la teralang
Buahna meganjang
La terjaka
O.. rudang mayangku la nggo melus
Salsali matawari
O.. nande tiganku la nggo meruntus
ija kena gundari
O.. rudang mayang
Ise natapsa jengang
Kita erturang bayu
Jumpa sumbang
PULUNGEN TAWAR
Voc. Sastrawan Tarigan
la er medu-medu aku Ndarami pulungen tawar
kerina bulung i kerangen enggo me kusiar
Si enda ipilihi gelahna jadi Tambar
Enda ulihna aku la megiken ajar    
rimo pangir Pitu erbage enggom igelati   
Bunga lau pitu sampuren enggom i buati       
Kersih pitu inganen epe enggom i jemputi   
Si e kerina Nande karo enggom itabasi
Sitik rananku salah
Eme dalanna kutadingkenndu
robah pe aku ningku
Lanai lit rananndu sengkebabah    
Suinae… suinae… suinae nande karongku   
Perpulungen pe muat bagin la kel lupa ertoto  
  Ka sakai Guru Sibaso la ketadingen Ercibal belo   
pinakit ku e nande karo Lalap la Malem 
Si entebu e kin pe nanamna kuakap macem
ula pedah adam malik prigadi opnamekenndu aku turang
Elisabet gleneagles pe enggom erpenulak   
Ula pedah sambar seribu    Gancih sambarndu nde karongku   
adi la kin kena ise pelanai ibas ukurku 
Mari turang….Mari mesayang…kam nge tambarna
Kam ngenca ngasup nambari aku    
Mari Karongku    Mari mesayang   
Adi lit denga perkuah atendu
Tambari aku salu kekelengenndu
KACANG KOROVoc. Reno Surbakti 
Ola…kata turiken ari turang kerna arihta sidua dua mesayang aminna gia lepak perdalan ari turang-turang  
o si kacang koroa ari turang-turang o si kacang koro o si kacang koroa ari turang-turang o si kacang koro kai ?  
kei… dengen-dengendu turang makana kam jut-jut nari ari turang kai kel.. salah lepakku turang makana kam melewas nari ajari aku ajari aku ari ajari aku ajari aku ari turang-turang  
o si kacang koroa ari turang-turang o si kacang koro2x  
labo kam kuelokken karo bage menindu ngaloi aku ari turang labo kam kutadingken karo bage menindu aloi aku aloi aku aloi aku ari turang-aloi aku aloi aku ari turang-turang  
o si kacang koroa ari turang-turang o si kacang koro2x
BERAS PIHER Cipt (NN)
Tangis  teriluh kela kau oh  turang
Pusuh  mesui  getem  la teralang
Perbahan  kena turang kusayangi
Si ateku ndube inganku cicio
Ranandu  bangku seh kel ulina
Ngarap mama karondu, arihta  ersada
Tapi  gundari  tading kal  aku dungna
Ngapusi ilih pe lanai  lit malemna
***
O turang besan  Nande ribu
Kuja kel aku lawes pepagi
Nerapken  bana  ras ateku mesui
Entah lanaibo   Banci  jumpa ras ateku  ngena
Si  bali sambar kena Ngapusi iliuh  karo, maka karondu to:
Nande nangin..  aloken min dage Tenah tedehku  man bandu la ermasap
Em beras piher tanda ateku ngena
Ras pasu-pasu  man bandu duana  | 2x BERAS
Ciptaan : Reno Surbakti,
Voc. Reno Surbakti
Bicara ue-ue nindu mbarenda
Biring Nande biring
Entah labo bage…nda
Maba perda…lan karo mama karona
Aku Man bandu.. bandu nindu mbarenda
biring nande biring
Tapi gundari itandingkendu karo mama karondu
Enda kel bunga rampe ndai
Biring nande biring
Aluken tenahndu ndube
Morah kel ateku
PADAN ANAK MELUMANG
Voc. Harto Tarigan
Kubegi sora i tengah berngi bagi singandung bagi sitawa
Kupergermetken ras kutinggelken sorana ngandung erkesi-kesi
Erlebuh-lebuh nande bapa
Kudarami sora e… kuidah danak-danak kundul erjimpuh
Kusungkun ise nande bapana
La terjababsa mambur iluhna
Ituduhkenna kudatas langit
Ohh.. padan oh… pengindo anak melumang
La ndube ndekah inanamina ernande bapa
Lanai termorahi.. lanai tertokohi oh.. padan
Ola kam tangis oh.. agi
Enggo nge ndube padan pengindo
La tersilahken adi pemerenda
Lit nge pagi jumpa malemna
Ula sumpahi kerna padanta
Kudarami sora e… kuidah danak-danak kundul erjimpuh
Kusungkun ise nande bapana
La terjababsa mambur iluhna
Ituduhkenna kudatas langit
Ohh.. padan oh… pengindo anak melumang
La ndube ndekah inanamina ernande bapa
Lanai termorahi.. lanai tertokohi oh.. padan
Ohh.. padan oh… pengindo anak melumang
La ndube ndekah inanamina ernande bapa
Lanai termorahi.. lanai tertokohi oh.. padan
Voc. Lili G
Kutatap kin padan kisirangenta
Kusuani kite dalanta sirang
Siman alonken bage kegeluhen
Peren bage juma jadi terulang
Perlawesndu ndube o.. turang
Silawes ngembari perarihen
Bagi perik ndulangken asar mama itink
Lanai pagi mbera bage mulihken
Reff :
Payo nge la tuhu
Sahun nge lanai surung
Pengindondu ras pengindoku mama itink
Labo man pandangen bekas roka i juma
Adi enggo dung peranin e kusayangi
Perlawesndu ndube o.. turang
Silawes ngelokken perpadanen
Bagi lau maler ku jahe mama itink
Lanai pagi mbera bage mulihken
Voc. Datuk Muda Barus
Kai kurkurendu e pedi
Buluh pe enggo bangkaren
Uga nge ukurndu e agi
La kel ertempasen
Kentang nggo ersuli
Lalap la I suanken
Kertang dagingku e biring
Nginget arih la erkesehen
Udan bas ciger wari
Lenggur si nenggeti
Ulahndu sila mehuli
Pusuhku rate mesui
Ate ngena banci sambari
Bas seribu banci I pilihi
Ateku ceda la tertambari
Pala ersada kita mulihi
Gantang gantang I tengah kuta
Kuakap tabu kepeken sudu
Kalak tandang si mbue gaya
Em erbahanca aku nggo nduru
Bulung-bulung kalinjuhang bibi
Kerah-kerah bulung kelawas
Ateku tutus atendu lahang agi
Kuja nari ma karo lawes
Voc. Harto Tarigan
Nande nangin bas tang-tangna si kita jumpa
Ngarap aku banci kita ersada
Ban manis kel rusur rananndu bangku
Kam kuarapken nambari pusuh si luka
Nande nangin dua tahun kine dekahna
Kita erteman sirondongen bage duana
Sindube memori si man ingeten
Memori cinta sangana kita ersada
Tapi perbahan aku mesera
Dungna luntur atendu ngena
Pudun janji sipudun I osarindu
Kasih sayangndu kekelengendu dung beralih bage man bana
Perban ia nande ribu kalak mehaga
Nande ribu adi kueteh ndube bage nda
Labo ku nggit bermain cinta ndube ras kena
Si kuarapken kam nambari pusuh si luka
Kepe gundari nggo nambahi ersangatna
Si kuarapken kam nambari pusuh si luka
Kepe gundari nggo nambahi ersangatna
MOTOR GIRING-GIRING
Voc. Harto Tarigan
Enggo rulut serbut motor giring-giringku
Ukurku bandu oh nande karongku
Lawes kukahe ceda busina
Lawes kukolo ceda rodana
Mbiar kel aku agi tading arah lebe
Enggo kuangka oh..nande gintingku
Ukurndu bangku oh meget-megetku
Sikalak bayak ngena atendu
Kalak perpangkat ayak-ayakndu
Adi direktur ari aron tami-tamindu
Di kalak bayak ari turang man ras meden kam ibahandu
Kalak perpangket ari bayu ibas gelar pujiken kalak
Adi direktur turang itami-tamina itami-tamina
Matawari ndabuh ari turang
Bulan purnama si nerangisa
Di bulan ndabuh agi
Bintang simelep si nerangisa
Ise pe beluh ari turang
Ise pe banci
Ise pe beluh
Mesera nggeluh kubaba ate mesui la erngadi-ngadi
Melenget meriso turang sikita sirang
Enggo rulut serbut motor giring-giringku
Ukurndu bangku oh nd karongku
Sikalak bayak ngena atendu
Kalak perpangkat ayak-ayakndu
Adi direktur ari turang tami-tamindu
MORAHKU
Tergejap pengkelengindu aku bas geluhku
Bagi sentaktak lau siberi kenndu bangku
Ibas pusuhku
Arih ersada tiganku
Padanta pagi nge nindu
Adina padan la termorahi
Aku la erkadiola jumpa ras kena
Tapi banci kin kutangisi bekas pengelokendu
Nande tigandu
Adi padanta kin nge la ersada kita
Piah lanai bo termorahi
Kam bayu bagi rudang rudang ibas geluhku
Rudang jile-jile ibas pusuhku
Adi jumpa ras kena
Ma karonngku
Tapi la sempat denga erbunga rudang-rudang sikusuan
Kena nggo lawes bre biring nadingken aku
Mesui pusuhku ras morah ateku penadingkendu
Mesui pusuhku ras morah ateku pengelokkendu
KURMAK SAMPE RAKIT
Voc. Lia M
Senang ras mesera ras kita duana
Bagi pesta bunga ras ngenanamisa
Ula pagi mosar janji si puduni
Kam si kuarapken teman metua
Bayak harta doni labo kuayaki
Bayak kekelengen em sikudarami
Tapina gundari kena ngobah janji
Aku ibahandu rate mesui
Reff :
Ipersokenndu kepe sibelas kendu ndube nandangi aku
Bahandu aku ma itink pas bagi kurmak sampe I tepi rakit
Nggeluh erpala-pala mate terbiar-biar
Kertang daging kubaba penadingkendu
Luntur kepeken dungna bekas ateta ngena
Kenca kin mbarenda kita sirang duana
Keri risona tading sipagitna
Sangap dage kena njabuken bana
KOPI RAS SUSU
Voc. Feber Magdalena Br. Ginting
Enggo kubereken kopi ras I manis
Engkai makana gundari pindondu susu
Enggo me kugengken rusur tadingkenndu
Engkai I denga ukurndu pedua-dua aku
Man bangku ranandu rutang mama karo
Sideban ingan tedehndu kusayangi
Bagi si erdalan ibas persimpangan
Lanai kueteh kuja siku jingkangken
Adi kuterusken mbiar aku lalar
Adina mulih mbiar aku enggo gelapen e…
Kujange kecibalenku mama karo
Ajari nande gintingndu kusayangi
Reff :
Entabeh nari kuidah akapndu
Mbelasken kata nokohi aku
Perban nggo tehndu uga belinna
Ateku keleng nandangi kena
Ula sangkut ukurndu sekali enda kaka
Ibas aku la ngasup peseh ukurndu
Perban sie kin maka ku tadingkendu turang
Sirang pindo ndu sirang mama karo
Sirang pe labo dalih morah ate
Sirang pindi ndu sirang mama karo
Sirang pe labo dalih morah ate
ULA KATA KATAKEN
Voc. Harto Tarigan
Andiko manisna nde bayang ah pernah kuidah ia cirem
Kune aku tatapna rempet aku lupa kai merga si kubaba
Ras beru kai ndube nande
Kai nge panganindu nde bayangku maka bagena kal jilendu
La kin nge pernah pandu jering ras parira
bulung gadung belgang-belgang saja
Tutung-tutung ikan kuli
Timbas kal dagingndu bagi buah kadiman tasak tamburi bulungna
Nd bayang nd bayang
Ula kata kataken turang kerna kam ateku ngena
Ula kata kataken agi ..i kerna kam ateku jadi
Sampati sitik aku impal
Apai dalan banci ersada
API RAS LAU
La… kam kusalahi mama birink ngelokken janji
La.. kepeken tampil kusayangi aku tengah jabundu
Beras nge ndube sisalah e mama birink
Maka tanggerken pe lalap la mbera tasak
Lau nge ndube si rulang e ma biring
Entah api ndia la banci gara
Aku.. pe labo ku ngasup mama birinkku naluken bana
Kena si kuarapken pepalem pusuh maba kedamen
Mbiar-biar kepe mambur ken ulih
Adi pesirang ras bibi I kelengeina
Ape denga adi aku manusia bre itinkna
surung me mate adi sirang ras ate ngena
Reff :
mama birink mama birink
Aloi.. min dage
Morah ate kusayangi
Kataken min dage
Ranan sengkebabah ibas kam nari erbahan jore
Rananndu erbelas ibas pusuh si maba dame
ANGKE-ANGKE
Angke-angke
Ija angko-angko
Angko ina
Nande Bapa
Pari
Enda sitotoken
Maka meriah siakap erjujung
Nande Bapa
O ari turang
Oh.. iah.. odak.. tembang
Oh
Oh turang senina
Katandu kuikut-ikut
Man kita jong I berastagi
Oh ari turang man kita jong I tiga binanga
Oh.. nd Bapa sangap lah kita encar
Oh.. ari turang maka situkur ateta ngena
Oh.. turang senina kerina nanggo
Nanggo si pagendu
ABUNA SAJA
Terang bulan I kuta buluh
Terbayang aku man nd bayang
Si enggo ndube lawes ngelokken janji
Enggo lawes tersereh
Si enggo ndube lawes ngelokken janji
Enggo lawes erdemu bayu
Nangkeng-nangken ku uruk kendi
Jadi saksi masa erteman
Lalap nge ndube la terlupaken nde bayangku
Ingan erjanji kita duana
Lalap nge ndube la terlupaken kusayangi
Kenang-kenangen masa erteman
Reff :
Gundari bayangku..u..u
Kena enggo lawes njabuken bana
Tading me a…a..ku turang
Terjelpa-jelpa bekas penadingkendu
Sadakal ngenca si kupindoken man bandu
Gia enggo kena erjabu
Ulihken ndube gambarku ras suratku
Bukti ateku ngena man bandu
Sumpama I tutungndu nde bayangku
Abuna saja I ulihkendu
BAYU II
Berngi mata la tunduh
Suari pe tersinget erban ari la tudu ras kena
Gelarndu rusur ku singet ibas kerina sundut
Tapi lalap la er.. demu bayu
Bayu……
Reff :
La kuarap ndube
La kuarap ndube
I elok kenddu .. karo ndu ..u…u
La kuarap ndube
La kuarap ndube
I sirangkendu bre birinkna ..a bayu u…u…u
Suina e pusuh kubaba
Lengetna e tadingken kena
Aloi aku aloi aku turang
Aloi aku aloi aku turang
BAGI BALEMBANG KU PANTAR
Voc.
Karo… turang nguda kai maka tentengna
Turang.. ku kelengi engkai makana tadingkendu
Mehuli tempa usur ranandu karongku
Kena pagi nangin man bangku ningku
Bagi tengguli bandu siman arapendu
Kepeken duri bandu siman akapen
Lanai nge lit ranan sengkebabah ni belaskendu
Nimbak peraten sinura nurdurken tangke belo kin aku
Ngambat-ngambati suran bibi erdemu kena ras impalndu
Maba getemna ku kelengi bagi balembang ku pantar
Karo… turang nguda kai sila tentengna
Turang.. ku kelengi engkai makana tadingkendu
AMPUK NANDANGI BULAN
Voc. Harto Tarigan
Gia nande birink nggo lawes nadingken aku
Si ate ngena enggo lawes ngelokken janji
Mbarenda sanga ersada
Mehuli metami tempa ranandu
Gundari enca gundari
Pusuh meriso bekas penadingkendu
Bagi pertedeh ampuk nandangi bulan
Bagem tedeh nandangi nd birinkna
Musim kenca ateku teduh
Kutatap kuoge surat cintandu
Musim kenca ateku teduh
Leben teriluh aku maka terpedem
Leben teriluh aku maka terpedem
Birink nd birinkna lit ndia gejapkendu
Luka ibas pusuhku bekas pengelokkendu
Lanai lit dalan jumpa bage nindu ngaloi nd birink
Adina kam ateku ngena
bagi pertedeh ampuk nandangi bulan
bagi pertedeh ampuk nandangi bulan
AMIN NDAUH KITA SIRANG
Voc. Jaminan Sembiring Maha
Amin ndauh kita sirang
Nd birink la terlupaken
Suari berngi oh.. agi
Lalap kal aku terbayang
Tengah kesain oh.. agi
Bulan terang pe mesuni
Kenang lalap ibas nipi
Ingetenku suari berngi
Ula kal pagi elokkendu
Ranan si enggo belas kendu
Tedeh ku bandu la teralang
Nandangi kena agi
Mulih lah kena oh.. agi
Mulih lah kena pepagi
Kenang ngenca ateku jadi
Ingetenku suari berngi
NALUBANI ATE TEDEH
Voc. Sastrawan Tarigan
Adi wari reh ku benna
Sundut matawari e
Gitar male sinemanisa
Ndauh ukurku kuinget kena
Cirem manis la banci lupa nd karo
Sangana kita gambar duana I uruk gundaling
Kupetikken gitarku
Rende aku perban tedehku
Salam sayang ndube laguna
Lagu si tujunna bandu
Tanda mata slendang biru nginget si adinta
Ngasa gundari langa lit cigatna
Banci nalubani ateku tedeh
Reff :
Bagi singgule nurung ula tading ura-urana
Adi tading lanai melam nanamna
Ula terjeng tedeh ngenca jumpa min ateku kita maka malemna
Kubereken ateku sada ikutken ate ngena
LANAI TERUKAL
Voc. Sastrawan Tarigan
Ise ise ise simeteh nake
Kai nge ndia pinakit ma itink enda
Ise ise guru siapai nake
Sebeluh nambari pinakit ku enda
Pusuhku ngata kenca sada ngenca tambarna
Ukurku ngata kenca nd birink maka malemna
Reff :
Guru simbelin nggo nambari sa kukelengi
Lalap la malem-malem
Guru simbaso nggo nambari sa kukelengi
Lalap la madan
Ukal ningen lanai terukal agi
Ateku ngena man bandu
Lanai bo bene
Sirang ningen lanai ku ngasup agi
Ateku ngena man bandu
Lanai bo dua
Sedekah sirang ras kena turang pinakit ukurku
Sedekah sirang ras kena enggo bangger mama itinkndu
CEKALA I TEPI BALENG
Voc. Sastrawan Tarigan
Cekala rudang turah I baleng
Ise nge ndia punana
Sekalak kena siman ayakenku
Dua ngenda rate ngena
Sukar lalu agi peniwet duri
Culiki labo atan jadi peniding
Enggo talu agi aku enggo talu
Talu ibas ketadingen
Kuliki kabang ku wari lego
Ngarap sinatap gelah min udan
Kuukuri talu ras idongku
Temandu erkuan enggo sarjana
Bas penampilen agi aku nggo talu
Perukuren turang beluhen aku
Ate keleng ateku luah ku bandu
I denga matandu ngenehen harta
Reff :
Si uga turang siatendu ngena
Bayak ukur entah bayak harta
Kalak bayak lenga lit jaminenna
Kena pagi turang lalap silepak
Adi aku labo mujiken bandu
Ateku keleng labo terjeng bibir ngenca
La kusuruh turang kena kujuma
Kutami-tami kena segedang wari
AJAR KEKELENGEN
Voc. Sastrawan Tarigan
Ulanai kam minem-minem mama itink nindu
Ulanai kam mabuk-mabuk bre karo nindu
Enggo kesip kurum ndu e bagem me nindu
Enggo mekelbuk matandu e nindu man bangu
Rukur-rukur lah kena nindu man bangku agingku
Rukur-rukur lah kena nindu turang
Ulanai kam ndarat berngi mama itink nindu
Ulanai kam ku patar tuak nindu man bangku
Enggo siganjangen barandu e nindu man bangku
Enggo me kelbuk matandu e nindu man bangku
Rukur-rukur lah kena nindu man bangku agingku
Rukur-rukur lah kena nindu turang
Reff :
Gundari enggo ku kejap kekelengendu man bangku
Gundari enggo teridah ajarndu ndai man bangku
Enge dalanna ku tadingkendu
Eme dalanna ku sirang kendu
Gundari robah pe aku la lit ertina agingku
Erkadi ola pe aku la lit gunana
RASI LA ARUS
Voc. Sastrawan Tarigan
Lupaken ningen la terlupakan
Enggo mbagessa ateku keleng nandangi kena
Sada wari e pe lanai aku ngasup sirang ras kena
Ola gia min ndai si kita jumpa
Labo min ndai bage sedakna pusuhku enda
Singenan kal kita tapi la banci erdemu
Enggo ku sungkun simeteh wari
Rasi nina kita erdemu
isungkunindu mama ras mami
La kita erjabu nina
Kena kalak terpandang
Aku cit pe labo pundang
Kena kalak mehaga
Aku nd karo kalak mesera
Ija nge tuhu arus aku ras kena
Ija nge tuhu arus aku ras kena
TINALI ATE NGENA
Voc. Netty Vera Br. Bangun
O.. bulan ula kam sundut
Terangi pusuh nd nangindu
Oh.. angin rembus ken remang
peseh tedehku man mama itink
Mberngi lampas min terang
Mataku la banci tayang
Itink ningku terbayang
Aloi aku maka ukurku salang
Oh.. mama itinku…
Kekelengenndu si I man bangku
Me sayang metami nggo kusangketken ibas pusuhku
Itink.. ma itinkku gelah nggo I ndu
kekelengenku man bandu la lit sambarna
Karo.. bre karongku kekelengendu
enggo kurakuti salu tinali ate ngena
…………….
Oh.. bulan ula kam sundut
Terangi pusuh nd ribundu
Oh.. angin embus ken rembang
Peseh tedehku man mama karo
MAIN BELAKANG
Voc. Netty Vera Br. Bangun
Sirang madian sirang
Madian sirang kita duana
Putus madian putus
Hubungenta
Adina kena ma karo
Adina kena nggo erpemuang
Adina kena kaka nggo erpenulak
Lanai bo ku morahi
Gia aku itadingkendu
Lanai bo ku tangisi
Gia aku isirangkendu
Enggo me padan turang
Enggo me padan nd ribundu
Enggo me pengindo mama itink
Enggo me pengindo nd ribundu
Orang tuandu turang uga pape la ia senang
Adi aku teman temandu arih
Kade-kadendu turang uga pape la ia senang
Adina aku itinkdu jadi rondongndu
Madian sirang madian sirang kita duana
Madian putus madian putus hubunganta
Mejuah-juah mama itink
Mejuah-juah ningku man bandu
Sisalamen dage kita ibas akhir perjumpan enda
Labo kam kusalahi gia aku itadingkendu
Labo kam kutangisi gia aku main belakang kendu
KULEBUH KUDILO
Voc. Netty Vera Br. Bangun
Labo Reh Kena kudilo
Kam sijadi rondongku
Ula kam mela-mela
Nd nangindu .. si sada denga
Adina jumpa tendu ras aku
Ula mela-mela
Sada ngenca saratna
Kena anak perana
Adina jumpa tendu ras aku
Ola bimbang rasa
Ula mbuesa cakap
Adi ngena kataken ngena
E…em… e…eeem
La..la..la..la
Mama karo .. Mama birink
Apai pe labo dalih
Mama tigan… mama itink
Apai pe la rendobah
Cirem-cirem saja asam ndu reh ndahi aku
Adi tutus atendu mari gundari saja
e..em..e..e.e.em
la.. la .. la.. la
SRI BILANGENNA
Voc. Netty Vera Bangun
Sayang ku bandu sayang ngasa gedang geluhku
Keleng ku bandu keleng sila ersibar
Lit kin pe jelma sideban
Lanai bo ukurku dua man bandu
Lin kin pe jelma sideban
Jadi sambarndu
Lanai bo ateku ia
Mbiar kel aku
Mbiar kel aku sura-surangku ngenca
Nde nangin.. o.. nd nanginku
Ateku kel.. ateku jadi
Enggo kel seri bilangenna
Itink… o.. mama itinkku
Serko aku kaka ibas keleng atendu
Ertunggu
Cipt. Robby Ginting
Voc. Robby Ginting

Mirep-irep sinalsal bintang
I datas langit sienggom lulang
Kutatapi Kuidah sada
Kusapu pusuhku alu pengarapen
Bagi kusura-suraken bagem lah man dapeten

Enggo sai I gelapna berngi
Ndabuh kuiluhna mbergehna ndube
Lasna api lanai naroi
Ateku metedeh bage man bandu
Suari jadi ingeten berngi kam ibas nipi

Reff :
o… bulan ndigan warina kepultakenndu
o… nd birinku sendah warina aku ertunggu ranandu
erpucuk nguda batang ateku ngena
kune nginget itinkdu bas pusuhndu
bicara sahun kena erpenulak
terkenceng batangna la mbera ruhi

Palo me gendang landek kita ras rende
Sada pengodak pengole notoken wari mejile
Emaka mbuah ko page mbuah ko page
Emaka mbuah ko page mbuah ko page
Palu me gendang landek kita ras rende
Sada pengodak pengole notoken wari mejile
Emaka mbuah ko page mbuah ko page
Emaka mbuah ko page mbuah ko page
Payo me nindu dage
Tuhu me nindu dage
Gelah meriah erjujung meriah nutu ku lesung
Gelah lit dalinta pulung, pulung metunggung
Gelah lit dalinta pulung, pulung metunggung
Pulung metunggung turang
Pulung metunggung
Pulung metunggung turang
Pulung metunggung
Endam nanamna turang
Sirang ras ateku ngena
Entebu kin pe gula tualah turang
Pagit kuakap nanamna
O turang besan
Pagit kuakap nanamna
Kutatap kahe kolu turang kuidah pulo-pulona
Pulo-pulo kutakena turang
Ingandu erngada-ngada o turang besan
Ingandu erngada-ngada
La kel kugejap turang nahe kujingkang ken bana
Piah-piah ndauh perdalan turang tapi la lit tujun na
O turang besan tapi la lit tujun na
Tedeh pagi atendu aku turang tatap ku bulan meganjang
Ije pagi mataku tintang turang
Ngataken arih la sirang o turang besan
Ngataken arih la sirang
Voc. Netty Vera Br. Bangun
Lanai gunana pagi daramindu..u nd nangindu
Ula tangisi perlawesku enda entah lanai mulih
Aku pagi lawes kaka nadingken kena
Aku pagi lawes turang I kel dauhna
Iluhku mambur ngarap ken arah bas perdalanen
Iluhku ndube sinuri-nuri nandangi aku
Kepe ngena dengang itink atendu aku
Kepe ngena dengang turang atendu aku
Mulih kusayangi silabo tuhu silanga tande bage tahunna
Ukurku bandu turang la ersibar la mesikel suari berngi
Adina tedeh atendu aku tatap bulanna
Kusikken arah angin sirembus tenahken aku
Mbera mulih pagi turang nande nangindu
Mbera mulih pagi turang anak sintua
La jine kupindo tiap berngi kita ngenrana nd birink
Malam minggu saja I sempat kendu enggo me malem ateku
Tupung sadepe kam kutenahken la isempatkendu
Cuba ukurindu uga getemna ibas pusuhku
Reh nina ukurku adina banci ula min aku tadingkendu
Labo kupaksaken tapi mindo aku segelah e idalankendu
Adina lit denga birink perkuah atendu
Labo kuakap salahna ue ma itink bage min nindu
Reff :
Entah kai kin ndube bandu durma dagingndu
Makana lalap nande birink ndai atek rusur
Entah kin kam ndube si engkawali aku sope tubuh kudoni
Birink.. kal ningku rusur la kal kugejap ngelebuh kena
Dila kin pagi sempat kita ersada idah ndung kai pagi si terjadi
Cipt. : Jaga Depari
Terbegi sora bulung bulung erdeso
Ibabo makam pahlawan si lino
Banna sora serko medodo
Cawir-cere sorana mido-mido
Cawir-cere sorana mido-mido
Erdipul meseng kutanta ndube
Ulih si lumang ras sipalu-palu erdire-dire
Sora ndehereng perenge-renge
Kinatang ngayak-ngayak merdeka ndube
Kinatang ngayak merdeka ndube
Emaka tangar lah si encikep layar-layar
Ula kam merangap turang dingen ola erjagar-jagar
Kesah ras dareh kel ndube tukurna merdekanta enda
Ola lasamken Kemerdekan bangsa ta
Ula lasamken kemerdekan bangsa ta
Enggo kap megara kap lau lawit ban darah simbisanta
Enggo me gersing lau paya-pay ban iluh tangista
Enggo kam kap kerah langit ban cimber meseng kutanta e
Kinatang ngayak-ngayak merdeka enda
Kinatang ngayak-ngayak merdeka enda
Tegu dage temanta si enggo cempang
Didong doah ken anak si tading melumang
Keleng ras dame ateta
Em pertangisin kalak lawes erjuang
Em pertangisin kalak lawes erjuang
Terbegi sora bulung bulung erdeso
Cawir-cere sorana mido-mido
Cawir-cere sorana mido-mido
Cipt. : Jaga Depari
Pasar malam I pancur batu turang
Terusenna ku kuta buluh
Bagi simamang ateku ernehen bangku ari turang
Bagi simamang ateku ernehen bangku ari turang
Sada kena kel ngenca tambaten pusuh
Sada kena kel ngenca tambaten pusuh
Sididing-sididing turang turang
Sigole-gole ram ari turang
Sigole-gole ram
Sididing diding ari turang
Si gole-gole ram ari turang
Si gole-gole ram
Tanjung morawa ertapinken la pulah
Si erpulau ken sabah simbelang
Nde kune kenca pagi kam erpenulak turang
Eme dalanna aku erdalan mbelaang
Si diding – diding turang besan
Si gole gole ram
Si gole gole ram
Ale sididing diding diding ari turang
Sididng
Si gole gole ram ari turang
Si gole gole ram
Kunangkihi deleng simole ari turang
Kunangkihi deleng simole ari turang
Tangkas teridah kuta perbesi
Tangkas teridah kuta perbesi
Nde kune kenca pagi arihta la jore ari turang
Sahun me aku rate mesui
Sididing diding ari turang
Sididing diding ari turang
Si gole si gole ram ari turang
Si gole gole ram
Ale Sididing diding ari turang
Sididing diding ari turang
Si gole si gole ram ari turang
Si gole gole ram
Enda meriah kel menda si kota binjai ari turang
Enda meriah kel menda si kota binjai ari turang
Riahen denga kuakap Jakarta
Riahen denga kuakap Jakarta
Melala tuhu kuidah rupa mejile ari turang
Tapina kena ngenca ateku ngena
Sididing diding ari turang
Sididing diding ari turang
Si gole si gole ram ari turang
Si gole gole ram
Alo ale sididing diding ari turang
Sididing diding ari turang
Si gole si gole ram ari turang
Si gole gole ram
Cipt. : Jaga Depari
Mejuah-juah kita kerina
Nande bapa mulia
Rikut ken tuah sangap karina
Nantang singalah-ngalah
Rikut ken tuah sangap karina
Nantang singalah-ngalah
Ibas kita pulung pulung metungguh
Arihta pe ola rayu
Singuda denga ras simetua
Nantang kerina singalah na
Singuda-nguga ras anak peranana
Lampas jumpa atena ngena
Nampe rejeki bage, Kini malemen ate
Nese mesui ate, Ras nipi gulut kel bage
Ngayo tendinta, Jujuri Dibata brena sangap man banta
Ngayo tendinta, Jujuri Dibata brena sangap man banta
Cipt. : Jaga Depari
Voc. Alasen Barus
Lasam-lasam lagu mehuli turang
Bena-benana ateku nggo mesui
Lasam-lasam lagu mehuli turang
Bena-benana ateku nggo mesui
Nggo keri duit kucari judikenndu ari turang
Gundari atanpe aku lanai
Nggo kel keri duit kucari judikenndu ari turang
Gundari atanpe aku lanai
Ngasupku man bandu Kai dengan Deba nari
Asa ngasupku engo kena kusampati
Enda kugeng ken lolo dahin kudahi
Gelah jumpa ras ate ateku jadi
Enda kugeng ken lolo dahin kudahi
Gelah jumpa ras ate ateku jadi
Lasam nd tigan nindu turang
Lasam lagu mehuli
Bagepe lasam ka nindu turang
lasam lagu mehuli
Lawes kena ngelokken padan turang
Banddu kel aku bagi gundur teruh papan
Lawes kena ngelokken padan turang
Banddu kel aku bagi gundur teruh papan
Ukurku bandu lanai bo lolo
Bagi sari tangtang ndabuh namo
Ukurku bandu lanai bo lolo
Bagi sari tangtang ndabuh namo
Lasam bere birink nindu turang
Lasam lagu mehuli
Bagepe lasam ka nindu turang
Lasam bagi taruk nitepi
Cipt : Jaga Depari
Voc. Juliana Br. Tarigan
Layas layasi lah ukurndu
Ndele lolah pe la erluhu
Kerna pengindo turang
Enda kuasa Dibata
Turih – turihi lah ukurndu
Layasi lah ukurndu
Nde… kerna erlajang aku nindu
Tuhu-tuhu kel meriso
Ngukurisa teku megogo
Daging tayang mata la tunduh
e… nda kap bunga-bunga nggeluh
o.. bere birinkku ari turang em bunga-bungan nggeluh
temai-temai kel aku nindu
aku pagi si rukat nakenndu nd tigandu
tapi gundari elokenndu kep kel aku
o.. mama karona
kuja nari bere biringndu
meliyas metemi.. la enggo nembeh alo-alo aku
o… upah tendingku ari turang alo-alo aku

Klick disini untuk baca selengkapnya....
 
mejuah juah | Blogger Template Design By LawnyDesigns Powered by Blogger